Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το μήνυμα που στέλνουν ηλικιωμένοι στους νέους ενόψει των Ευρωεκλογών (βίντεο)
Το μήνυμα που στέλνουν ηλικιωμένοι στους νέους ενόψει των Ευρωεκλογών  (βίντεο)

Το μήνυμα που στέλνουν ηλικιωμένοι στους νέους ενόψει των Ευρωεκλογών (βίντεο)

Με ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας τεσσάρων λεπτών και με τη συμμετοχή ηλικιωμένων Ευρωπαίων οι οποίοι έχουν βιώσει εμπειρικά την επιρροή της δημοκρατίας στη διαμόρφωση της ζωής τους, παροτρύνει τους Ευρωπαίους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Αξιοποίησε την ψήφο σου. Για να μην αποφασίσουν άλλοι για εσένα» είναι το μήνυμα που στέλνει μέσα από την εκστρατεία αυτή, αναδεικνύοντας την αξία της δημοκρατίας.

Αυτοί οι ξεχωριστοί πολίτες ήθελαν να μεταδώσουν τις προσωπικές τους ιστορίες — είτε έχοντας ζήσει σε περιόδους καταπίεσης, είτε βιώνοντας το πόσο εύθραυστη είναι η δημοκρατία — στα εγγόνια τους και στην επόμενη γενιά ευρύτερα. Από κοινού, οι μαρτυρίες τους αναδεικνύουν το μήνυμα ότι η ψηφοφορία δεν είναι κάτι που πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο παροτρύνοντας τον θεατή να Αξιοποιήσει την ψήφο του. Για να μην αποφασίσουν άλλοι για εσένα.

Στις 29 Απριλίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκινά την επόμενη φάση της θεσμικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές για να ενθαρρύνει την προσέλευση των ψηφοφόρων. «Πιστεύουμε ότι η δημοκρατία δεν είναι μόνο ένα θεμελιώδες δικαίωμα, αλλά και μια ευθύνη που οφείλει ο καθένας από εμάς να επωμιστεί -και ο πιο άμεσος τρόπος για να το πράξουμε είναι να ψηφίσουμε», επισημαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές θα διεξαχθούν στην Κύπρο στις 9 Ιουνίου 2024, από τις 07:00 το πρωί ως τις 18:00 το απόγευμα.

Κάθε Ευρωπαίος/Ευρωπαία πολίτης ηλικίας 18 ετών και άνω μπορεί να ψηφίσει εφόσον έχει εγγραφεί στον ειδικό εκλογικό κατάλογο. Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν 6 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2024, όπως και στις εκλογές του 2019.

 

Send this to a friend