Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Μάχη για την 6η Έδρα μεταξύ ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ-Tι έδειξε η δημοσκόπηση Αντ1 (πίνακας)
Μάχη για την 6η Έδρα μεταξύ ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ-Tι έδειξε η δημοσκόπηση Αντ1 (πίνακας)

Μάχη για την 6η Έδρα μεταξύ ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ-Tι έδειξε η δημοσκόπηση Αντ1 (πίνακας)

Ανδρέας Πολυκάρπου

Μεγάλη μάχη για την έκτη έδρα στην Ευρωβουλή σύμφωνα με τα ευρήματα της Δημοσκόπησης του ΑΝΤ1 αφού όπως δείχνει ΔΗΣΥ ή ΑΚΕΛ ,οποίο από τα δύο κόμματα μείνει τελικά στην δεύτερη θέση, θα παλέψουν με την ΕΔΕΚ για την έκτη έδρα η οποία με συσπείρωση στο 55% έγραψε 4% στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση δίνει ποσοστό 18% στο ΔΗΣΥ και 16% στο ΑΚΕΛ εκλέγοντας από ένα Ευρωβουλευτή στην πρώτη κατανομή. Το μέτρο για την πρώτη κατανομή είναι 16,67% οπόταν τα δύο κόμματα έχουν πολύ μικρό υπόλοιπο για τη δεύτερη κατανομή.

Η ΕΔΕΚ, βάσει των ευρυμάτων, είναι με διαφορά το πέμπτο κόμμα με ποσοστό 4%. Με αυτά τα δεδομένα θα παλέψει με αξιώσεις με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα για την 6η και τελευταία έδρα για την Ευρωβουλή.

Φυσικά τα ποσοστά είναι χωρίς αναγωγή και όπως εξήγησε ο δημοσκόπος αυτό θα γίνει στην επόμενη δημοσκόπηση του σταθμού. Άρα καθαρότερη εικόνα θα έχουμε σε μερικές εβδομάδες.

Το τι θα γίνει μέχρι τις 9 Ιουνίου κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αλλά από ότι φαίνεται 45 περίπου ημέρες πριν τις εκλογές όλα τα σενάρια είναι ανοικτά για την 6η έδρα του Ευρωκοινοβουλίου.

Send this to a friend