Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ξεκινά το Πράσινο Σημείο στην Αυγόρου, το πρώτο από τα τρία στην ελ. Αμμόχωστο
Ξεκινά το Πράσινο Σημείο στην Αυγόρου, το πρώτο από τα τρία στην ελ. Αμμόχωστο

Ξεκινά το Πράσινο Σημείο στην Αυγόρου, το πρώτο από τα τρία στην ελ. Αμμόχωστο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ             

Το πρώτο Πράσινο Σημείο στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου παίρνει σάρκα και οστά. Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προκήρυξε στις 22 Απριλίου 2024 τον διαγωνισμό για την κατασκευή του Πράσινου Σημείου στην κοινότητα Αυγόρου, το οποίο είναι το πρώτο από τα τρία της επαρχίας που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Αναμένεται ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θ’ ακολουθήσουν οι προσφορές για τα Πράσινα Σημεία στις περιοχές Σωτήρας και Δερύνειας.

Με αυτά τα σημεία, θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του κράτους για κάλυψη των αναγκών της περιοχής. Όσον αφορά τα διαδικαστικά, οι προσφοροδότες έχουν προθεσμία μέχρι τις 28 Μαΐου 2024 για υποβολή προσφορών. Θ’ ακολουθήσει η κατακύρωση της προσφοράς στον επιτυχόντα προσφοροδότη κι εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα κωλύματα η έναρξη των εργασιών υπολογίζεται το πρώτο εξάμηνο του 2024, έναντι δαπάνης 810 χιλιάδων ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, το Πράσινο Σημείο Αυγόρου θα υποδέχεται διάφορα απόβλητα οικιακής προέλευσης, όπως υλικά καθαρισμού, χρώματα, θερμόμετρα, φάρμακα, λαμπτήρες, μπαταρίες, πλαστικά δοχεία, μεταλλικά αντικείμενα, παιγνίδια, έπιπλα, στρώματα, χάρτινες συσκευασίες, κλαδέματα, χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, υφάσματα, χαλιά, υλικά DIY,  ξύλο, αδρανή υλικά, απόβλητα ηλεκτρικού εξοπλισμού και μηχανέλαια.

Εκτός από την Αυγόρου, ο χώρος αυτός θα εξυπηρετεί τις κοινότητες Λιοπετρίου, Δάσους Άχνας, Αχερίτου-Βρυσούλλες, Ξυλοφάγου και κατά το ήμισυ τη Σωτήρα, την Ξυλοτύμπου, την Ορμήδεια και την Ορόκλινη.  Χωροθετείται σε κρατικό τεμάχιο έκτασης 5,500 τετραγωνικών μέτρων. Τα απόβλητα θα προσκομίζονται στο Πράσινο Σημείο από τους χρήστες με δικά τους μέσα και θα αποθηκεύονταιπροσωρινά́ σε μέσα συλλογής διαφόρων χαρακτηριστικώνανάλογα με την περίπτωση. Μετά την κοινότητα Αυγόρου, θ’ ακολουθήσει η προκήρυξη διαγωνισμού για το Πράσινο Σημείο της Σωτήρας, όπου ήδη έχει εξασφαλιστεί περιβαλλοντική έγκριση, και ακολούθως για τη Δερύνεια.

Send this to a friend