Home ΛΑΡΝΑΚΑ Kition Ocean Holdings: Το πρωί και από τα ΜΜΕ μάθαμε για την Επιτροπή Μεταφορών
Kition Ocean Holdings: Το πρωί και από τα ΜΜΕ μάθαμε για την Επιτροπή Μεταφορών

Kition Ocean Holdings: Το πρωί και από τα ΜΜΕ μάθαμε για την Επιτροπή Μεταφορών

Σε παρεξήγηση αποδίδει η Kition Ocean Holdings την χθεσινή της απουσία από τη συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους βουλευτών. Θέμα συζήτησης στην Επιτροπή η ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, μετά και τη μη καταβολή της εγγυητικής εκ μέρους της εταιρείας.

Η ανάδοχος εταιρεία για το έργο του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι «ενημερωθήκαμε για την πρόσκληση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή χθες το πρωί, αφού έγινε σχετική αναφορά στα ΜΜΕ».

Σημειώνοντας ότι «εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ αργά για να παρευρεθούμε προσωπικά. Προσπαθήσαμε να συμμετάσχουμε εξ αποστάσεως, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Μαρίνος Μουσιούττας, είπε πως τα μέλη της Επιτροπής προτίθενται να στείλουν επιστολή στην εταιρεία, με την οποία θα σημειώνουν ότι με τη συμπεριφορά της «έχει προσβάλει το Κοινοβούλιο».

Αυτούσια η ανακοίνωση της Kition Ocean Holdings

Η Kition Ocean Holdings (Kition) επιθυμεί να εκφράσει τον βαθύτατο σεβασμό της προς το Κοινοβούλιο και τις διαδικασίες του. Λυπούμαστε για την παρεξήγηση που οδήγησε στη μη παρουσία μας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Αυτό το περιστατικό δεν υποδεικνύει τις προθέσεις μας και ούτε επιθυμούμε να εκληφθεί ως ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς το Σώμα ή δέσμευσης μας στο έργο.

Ενημερωθήκαμε για την πρόσκληση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή χθες το πρωί, αφού έγινε σχετική αναφορά στα ΜΜΕ. Εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ αργά για να παρευρεθούμε προσωπικά. Προσπαθήσαμε να συμμετάσχουμε εξ αποστάσεως, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Η Kition Ocean Holdings δεσμεύεται για πλήρη διαφάνεια και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένου των μελών του Κοινοβουλίου. Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε την Επιτροπή ανά πάσα στιγμή στο άμεσο μέλλον. Η ομάδα μας είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε επόμενες συζητήσεις, οποιασδήποτε μορφής, με στόχο τη διευκόλυνση και επαναφοράς της παραγωγικής συνεργασίας.

Συνεχίζουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στην επιτυχή υλοποίηση του έργου αναδιάρθρωσης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας. Η Kition Ocean Holdings επιθυμεί να διατηρήσει πνεύμα συνεργασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων και να διασφαλίσει την επιτυχία του έργου, που έχει σημασία όχι μόνο για την εταιρεία μας, αλλά και για το οικονομικό και κοινωνικό φάσμα της Λάρνακας και της Κύπρου ευρύτερα.

 

Send this to a friend