Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παρέμβαση ΠτΔ για τις καθυστερήσεις στον Ποταμό Λιοπετρίου
Παρέμβαση ΠτΔ για τις καθυστερήσεις στον Ποταμό Λιοπετρίου

Παρέμβαση ΠτΔ για τις καθυστερήσεις στον Ποταμό Λιοπετρίου

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στο έργο ανάπλασης του Ποταμού Λιοπετρίου, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Αμμοχώστου, δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου.

Στην επιστολή, ημερομηνίας 19 Απριλίου 2024, ο κ.Ζαννέττου σημειώνει πως η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση του Προέδρου και των αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων είναι αναγκαία για την επίλυση όλων των θεμάτων που έχουν προκύψει και κρατούν καθηλωμένο αυτό το έργο, το οποίο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον Μάρτιο του 2023.

«Αντ’ αυτού», υποστηρίζει ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, «η μία παράταση διαδέχεται την άλλη, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ολοκληρώνονται τέσσερα χρόνια από την έναρξη των εργασιών ανάπλασης, αλλά ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πότε επιτέλους θα παραδοθεί το έργο».

Ο Χρίστος Ζαννέττου ενδεικτικά αναφέρει ότι ενώ αρχικά δόθηκε παράταση μέχρι τον Μάιο του 2024 για παράδοση του έργου, η παράταση μετακινήθηκε για την 1η Ιουλίου 2024, αλλά με τους ρυθμούς που κινούνται οι εργασίες (μόλις το 50% των εργασιών έχουν ολοκληρωθεί), δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ολοκληρωθούν μέχρι την νέα καθορισθείσα ημερομηνία.

Στην επιστολή προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη τονίζεται, ακόμα, ο αρνητικός αντίκτυπος που επιφέρουν όλες αυτές οι καθυστερήσεις στους επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής, στα επαγγελματικά υποστατικά που δραστηριοποιούνται στον Ποταμό Λιοπετρίου των οποίων η βιωσιμότητα απειλείται, αλλά και στον μεγάλο αριθμό οικογενειών των οποίων η ποιότητα ζωής έχει επηρεαστεί δραστικά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας αυτής της εξέλιξης.

Ως εκ τούτου, η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου καλεί την πολιτεία να εγκύψει στα προβλήματα αυτά και να δώσει λύσεις. «Η ανάπλαση του Ποταμού Λιοπετρίου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάπτυξης στην επαρχία Αμμοχώστου, το οποίο διανοίγει σημαντικές προοπτικές στον τομέα του τουρισμού, στην προσπάθεια αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και στην ενδυνάμωση ειδικών μορφών τουρισμού που τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα μας.

Δυστυχώς, ο άλλοτε πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών και επισκεπτών τα τελευταία χρόνια παραμένει εργοτάξιο. Καλούμε την πολιτεία να κινηθεί άμεσα και αποφασιστικά με στόχο την άμεση διεκπεραίωση όλων των εργασιών στον Ποταμό Λιοπετρίου και την παράδοση του έργου στη συμφωνημένη, με βάση το συμβόλαιο, μορφή. Καθυστερήσεις όπως αυτές στην ανάπλαση του Ποταμού Λιοπετρίου δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές και αποδεκτές», καταλήγει στην επιστολή του ο Χρ. Ζαννέττου.

 

Send this to a friend