Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μουσιούττας για σκούτερ: Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι, επόμενο βήμα η απαγόρευση
Μουσιούττας για σκούτερ: Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι, επόμενο βήμα η απαγόρευση

Μουσιούττας για σκούτερ: Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι, επόμενο βήμα η απαγόρευση

Σοβαρά κενά εντοπίζονται στη νομοθεσία όσον αφορά ατυχήματα με εμπλοκή ηλεκτρικών σκούτερς.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών και βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε ότι τα ποδήλατα όπως και τα σκούτερ δεν είναι ασφαλισμένα και δεν ασφαλίζονται έναντι τρίτου.

«Η επικινδυνότητα υπάρχει και όφειλαν είτε οι αστυνομικές αρχές είτε οι δημοτικές αρχές στις οποίες παίρνουν άδεια για να διακινούνται αυτά τα σκουτεράκια, διότι για να χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να εκδοθεί άδεια από την τοπική αρχή, να λαμβάνουν μέτρα. Δεν λαμβάνουν τα μέτρα ή είναι ελλείπει τα μέτρα καθώς  πρώτον να έπρεπε να κυκλοφορούν σε χώρους που επιτρέπεται να κυκλοφορούν δεύτερο να κυκλοφορούν με την ταχύτητα που επιτρέπεται και να κυκλοφορούν οι χρήστες τους με τα αναγκαία μέτρα προστασίας ούτως ώστε και οι ίδιοι να είναι ασφαλισμένοι και ο κόσμος που κυκλοφορά γύρω τους να μην έχει κίνδυνο να τραυματιστεί».

Εξήγησε ότι δύο λύσεις υπάρχουν, «είτε οι δήμοι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τη νομοθεσία και να γίνουν αυστηροί με καταγγελίες ούτως ώστε αυτό να είναι αποτρεπτικό στους χρήστες να τα κυκλοφορούν παράνομα και παράτυπα και οι εταιρείες που τα ενοικιάζουν όταν είναι παράνομα, είτε να προχωρήσουμε με απαγόρευση των σκούτερ παντελώς αλλά πάλι σε αυτή την περίπτωση οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει όπου βλέπουν, να κάνουν τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν, δηλαδή να συλλαμβάνουν τον παρανομούντα και να τον καταγγέλλουν. Θεωρώ ότι η δεύτερη που είναι πιο δραστική θα μπορούσε να γίνει εάν και εφόσον εξαντληθούν τα περιθώρια που αφορούν την πρώτη, έλεγχος και εποπτεία  από την Αστυνομία και τις Τοπικές Αρχές».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ξεκίνησαν και γίνονται ποδηλατολωρίδες στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σκούτερ όμως ακόμη όπως είπε υπολείπονται πολλές περιοχές στις οποίες πρέπει να γίνουν οι λωρίδες. «Αλλά και σε περιοχές με λωρίδες πάλε βλέπουμε τα σκουτερ να κυκλοφορούν σε οδόστρωμα δρόμου ή ακόμα χειρότερα να κυκλοφορούν πάνω σε πεζοδρόμια.

Εάν ο κάθε ένας δεν καταλάβει ότι πρέπει να σέβεται, όσοι νόμοι και να υπάρχουν δεν θα λύσουν το πρόβλημα όποτε θεωρώ εφόσον συνεχίζονται όλα αυτά το επόμενα θέμα που θα κάνουμε είναι να ζητήσουμε με νομοθεσία να ψηφίσουμε για την απαγόρευση».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend