Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Λαμβάνονται μέτρα και αξιολογούνται διαρκώς, δηλώνει ο Λετυμπιώτης για εγκληματικότητα
Λαμβάνονται μέτρα και αξιολογούνται διαρκώς, δηλώνει ο Λετυμπιώτης για εγκληματικότητα

Λαμβάνονται μέτρα και αξιολογούνται διαρκώς, δηλώνει ο Λετυμπιώτης για εγκληματικότητα

Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών είναι διαρκώς μέσα στις ύψιστες υποχρεώσει και στις πρωταρχικές ανησυχίες της Κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σχολιάζοντας τη χθεσινή απόπειρα φόνου το μεσημέρι στη Λακατάμια. Σημείωσε, παράλληλα, πως τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, χωρίς δογματισμούς, αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή απόπειρα φόνου και για το κατά πόσον η Κυβέρνηση προτίθεται να λάβει κάποια επιπρόσθετα μέτρα, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων της εγκληματικότητας, αυτά τα βιώνουμε και τα βλέπουμε καθημερινά με την αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας.

«Όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητά τους και καθηκόντως και η Αστυνομία και το αρμόδιο Υπουργείο λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα», είπε.

Ο Εκπρόσωπος σημείωσε πως η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ένα θέμα που δεν αποτελεί κυπριακό φαινόμενο, βρίσκεται δυστυχώς, στο επίκεντρο των προσπαθειών όλων των κρατών και «διαρκώς θα χρειάζεται να επαναξιολογούμε όλα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεση μας για αντιμετώπιση στο μέγιστο δυνατόν των φαινομένων εγκληματικότητας».

Σε αυτή την προσπάθεια, συνέχισε, «παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας ως εντεταλμένο κράτος, ως εντεταλμένη Πολιτεία, για να διασφαλίσουμε και την ασφάλεια και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας».

Ερωτηθείς αν τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται αξιολογούνται ως αποτελεσματικά, με δεδομένο το χθεσινό περιστατικό, ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως κάθε εγκληματική ενέργεια, είτε είναι μεμονωμένη είτε όχι, απασχολεί ιδιαίτερα την Κυβέρνηση.

«Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μέσα στις ύψιστες υποχρεώσεις, μέσα στις πρώτες μας πρωταρχικές μας ανησυχίες διαρκώς. Χωρίς δογματισμούς αξιολογούμε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί διαρκώς και ανελλιπώς», είπε.

Πρόσθεσε πως ήδη γίνονται ενέργειες, κάποιες εξ αυτών έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι αισθητή η αυξημένη αστυνόμευση σε πολλά σημεία στη χώρα, ακριβώς για να μπορέσει να υπάρξει αυτή η πρόληψη εγκληματικών ενεργειών και αυτά τα μέτρα θα συνεχίσουν να αυξάνονται και εντός του έτους θα φαίνονται ακόμη πιο απτά αυτά τα μέτρα και η αποτελεσματικότητα τους. Υπογράμμισε, ότι η Κυβέρνηση θα αξιολογεί διαρκώς τα όποια μέτρα λαμβάνονται ακριβώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους και πως αυτή η διαρκής προσπάθεια για πάταξη της εγκληματικότητας θα είναι συνεχής και πως η Κυβέρνηση έχει την αποφασιστικότητα να λάβει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεση της.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend