Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας Διάδρα με το Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών (φώτο)
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας Διάδρα με το Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών (φώτο)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας Διάδρα με το Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών (φώτο)

Μία από τις παράλληλες δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών, αφήνοντας εντυπωσιασμένους όλους τους συμμετέχοντες  – ποιητές και λοιπούς προσκεκλημένους -, όχι μόνο για την άρτια οργάνωση, η οποία προφανώς φέρει την υπογραφή της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του Σχολείου, στους οποίους θα αναφερθούμε διεξοδικά στη συνέχεια, αλλά κυρίως για το πάθος, τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό, θα τολμούσα να πω, με τα οποία οι νεαροί μαθητές αντιμετώπισαν το εγχείρημα που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας, δημιουργώντας ένα πραγματικά αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, τόσο ως προς τις εξαιρετικές παρουσιάσεις ποιημάτων και τραγουδιών, που όλοι απολαύσαμε, όσο και ως προς την υψηλού επιπέδου συζήτηση, με τους παρισταμένους ποιητές, που ολοκλήρωσε τη θαυμάσια αυτή εκδήλωση- πρότυπο.

 

Το πλούσιο δίωρο πρόγραμμα περιελάμβανε καταρχάς χαιρετισμούς και στη συνέχεια απαγγελίες από τους μαθητές επιλεγμένων ποιημάτων, έργων των ποιητών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, καθώς και εξαιρετικές αποδόσεις μελοποιημένης ποίησης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δρ. Στέλλα Αλεξίου, Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και την επιμέλεια η Φιλόλογος Δώρα Αλεξίου.

Την επιλογή και διδασκαλία των ποιημάτων επιμελήθηκαν οι Φιλόλογοι Δώρα Αλεξίου και Δέσποινα Κουντουρίτη, ενώ τη διδασκαλία των τραγουδιών η μουσικός Ελένη Ζαπίτη, η οποία έπαιξε και πιάνο.
Τη Γενική Εποπτεία και Επιμέλεια της διοργάνωσης, είχαν αντιστοίχως οι Άννα Κυθραιώτου, Βοηθός Διευθύντρια Α’ και Ευδοκία Αναστασίου, Βοηθός Διευθύντρια.

Στην όλη προετοιμασία συμμετείχαν επίσης οι Αντώνης Τσάκωνας – Χημικός και Δώρα Αλεξίου – Φιλόλογος, στην επιμέλεια της καλαίσθητης πρόσκλησης και του προγράμματος.

Οι Φιλόλογοι Δώρα Αλεξίου και Μαρία Λοΐζου στην ετοιμασία των προβολών. Οι Φιλόλογοι Κούλα Γενάρη και Δέσποινα Κουντουρέτη στη φιλοτέχνηση της πινακίδας. Ο Χημικός Παντελής Κλειδαράς στην επιμέλεια ήχου και εικόνας. Η μαθήτρια Αντζουλίνα Πορτοκαλή στη φωτογράφιση του γεγονότος. Η Ευδοκία Αναστασίου, Βοηθός Διευθύντρια και η Φιλόλογος Δώρα Αλεξίου, στην ταξιθέτηση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πιο “γλυκό” τρόπο, με άφθονα γλυκίσματα, Κυπριακά και μη, καθώς και δροσιστικά αναψυκτικά στον εντυπωσιακού μεγέθους προαύλιο χώρο του Λυκείου. Ακολουθεί αναλυτικό φωτορεπορτάζ με όλες τις λεπτομέρειες.

 

Send this to a friend