Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης του Δημοτικού Αλεθρικού σε Αίθουσα “Σταύρος Γιωργαλλής”
Τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης του Δημοτικού Αλεθρικού σε Αίθουσα “Σταύρος Γιωργαλλής”

Τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης του Δημοτικού Αλεθρικού σε Αίθουσα “Σταύρος Γιωργαλλής”

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και έντονων συναισθημάτων τελέστηκε η εκδήλωση μετονομασίας της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Αλεθρικού σε αίθουσα “Σταύρος Γιωργαλλής”.

Ο μαθητής Σταύρος Γιωργαλλής, ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα την 11/5/2018 έπειτα από ένα τραγικό ατύχημα στο γήπεδο καλαθόσφαιρας του σχολείου, τιμήθηκε με αυτή την πράξη. Ήταν μια μέρα αφιερωμένη στη μνήμη και στην έκφραση αγάπης προς τον μαθητή και την οικογένειά του.

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου, ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στο αίτημα της οικογένειας για την ονοματοδοσίας της αίθουσας και σε συνεργασία με τη Σχολική Εφορεία και τη Διεύθυνση του σχολείου προχώρησαν στην υλοποίηση του. Την Υπουργό συνόδευσε ολόκληρη η ιεραρχία του ΥΠΑΝ, δηλώνοντας το ενδιαφέρον και τον σεβασμό τους προς την οικογένεια.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης από τον Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ.κ. Βαρνάβα και με ένα σύντομο λόγο παρηγοριάς προς την οικογένεια.Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γιάννης Χριστοδούλου, ιδρυτής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Yianis Christodoulou Foundation.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστοδούλου, αμέσως μετά το τραγικό ατύχημα, και με δική του πρωτοβουλία, κάλυψε όλα τα έξοδα επίστρωσης του γηπέδου καλαθόσφαιρας με ταρτάν και επιχορήγησε μέρος των εξόδων για τη δημιουργία παιδότοπου στο γειτονικό Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αλεθρικού.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα τραγούδια της χορωδίας/ορχήστρας του σχολείου και ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τα παιδιά της Στ’ τάξης με τίτλο “Άνοιξη και Παιδί”.

Τέλος, η Υπουργός αποκάλυψε την πλάκα ονοματοδοσίας της Αίθουσας, αφιερωμένη στη μνήμη του 10χρονου μαθητή που έφυγε τόσο πρόωρα. Αιώνια η μνήμη του!

Send this to a friend