Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Με κάλτσες στα πόδια η διαμελισμένη σορός, άνοιξαν φάκελοι με ελλείποντα πρόσωπα
Με κάλτσες στα πόδια η διαμελισμένη σορός, άνοιξαν φάκελοι με ελλείποντα πρόσωπα

Με κάλτσες στα πόδια η διαμελισμένη σορός, άνοιξαν φάκελοι με ελλείποντα πρόσωπα

Στην παρουσία ανθρωπολόγου και ιατροδικαστών διενεργείτε από τις 11 και 30 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, η νενομισμένη νεκροτομή στη διαμελισμένη σορό που εντοπίστηκε χθες γύρω στις δύο το μεσημέρι σε βραχώδη περιοχή της Αγίας Θέκλας του Δήμου Σωτήρας.

Ο Εκπρόσωπος του ΤΑΕ Αμμοχώστου Στηβ Θεοδούλου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι οι Αρχές αναμένουν απαντήσεις για το φύλο και την ηλικία του νεκρού προσώπου, καθώς η σορός εντοπίστηκε από τη μέση και κάτω. Ερωτηθείς σχετικά, ο κύριος Θεοδούλου απάντησε ότι δεν έχει εντοπιστεί ενδυμασία στη σορό, πέραν από κάλτσες στα πόδια.

«Εντοπίστηκε μέσα σε βράχια και σε προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης και η κατάσταση της σορού καθιστά δύσκολο και το έργο των ιατροδικαστών για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα»

Ο κύριος Θεοδούλου ανέφερε ότι η νεκροτομή αναμένεται να καταδείξει και τα αίτια διαμελισμού της σορού, ενώ μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται το νεκρό πρόσωπο να σχετίζεται με υπόθεση εξαφάνισης ή ελλειπόντος προσώπου.

«Από χθες έχουμε ανατρέξει σε καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα, ενώ δεν αποκλείεται να ανήκει σε μετανάστη και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όλα διερευνόνται από τους ανακριτές. Επί του παρόντος δεν έχουμε κάτι από τη σορό που να μπορούμε να την ταυτοποιήσουμε.»

 

 

Tα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Η ανταποκρίτρια του Alpha Κύπρου στην επαρχία Αμμοχώστου Κατερίνα Ιωάννου μετέδωσε πληροφορίες ότι η Αστυνομία εκτιμά ότι η σορός ήταν στο νερό τους τελευταίους 4-5 μήνες και έχει θέσει στο «μικροσκόπιο» συγκεκριμένα περιστατικά άφιξης πλοιαρίων μεταναστών.

Ένα από αυτά συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο όταν από συγκεκριμένη βάρκα φαίνεται να ρίφθηκαν πτώματα που ξεβράστηκαν στις ακτές του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται το πτώμα να σχετίζεται με την τραγωδία που γράφτηκε στ’ ανοιχτά της Κύπρου, όταν γονείς αναγκάστηκαν να ρίξουν στη θάλασσα τη σορό του 6χρονου παιδιού τους που απεβίωσε από ασιτία.

 

 

Το χρονικό εντοπισμού του πτώματος

Ήταν γύρω στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας όταν λήφθηκε η πληροφορία στην Αστυνομία από πολίτη που είχε μεταβεί στην περιοχή της Αγίας Θέκλης για ψάρεμα. Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και αποκλείστηκε η σκηνή, ενώ από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι ήταν ανθρώπινο πτώμα σε κατάσταση αποσύνθεσης και από τη μέση και κάτω.

Οι εξετάσεις συνεχίστηκαν και στη θάλλασα με τη βοήθεια της Λιμενικής για εντοπισμό οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου ή την υπόλοιπης σορού.

Η σορός περισυνελέχθηκε και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η σορός ενδεχομένως να ανήκει σε γυναίκα.

Πηγή: alphanews

 

Send this to a friend