Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καταγγέλλει εκφοβισμό για να εκδίδει πιστοποιητικά για τη φαρμακαποθήκη
Καταγγέλλει εκφοβισμό για να εκδίδει πιστοποιητικά για τη φαρμακαποθήκη

Καταγγέλλει εκφοβισμό για να εκδίδει πιστοποιητικά για τη φαρμακαποθήκη

Στη Βουλή παρουσιάστηκαν χθες τα όσα περιέχονται στην έκθεση γεγονότων, που παραδόθηκε στον Υπουργό Υγείας, αναφορικά με τις φαρμακευτικές αποθήκες που πλήγησαν μετά την κακοκαιρία της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ο Φιλελέυρος», η έκθεση χωρίζεται σε δύο μέρη, ενώ, όσον αφορά την καταλληλότητα του χώρου, φαίνεται ότι όλοι γνώριζαν τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση, η πρώην Επικεφαλής Επιθεωρήσεων Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής, Άννα Παφίτου, διευκρίνισε ότι η ίδια δεν παρείχε κάποια επιστολή αλλά ένα τυποποιημένο πιστοποιητικό, το οποίο ζητούν όλοι οι προμηθευτές του εξωτερικού για να παρώσουν φάρμακα, βάσει ευρωπαϊκών προβλέψεων.

«Επειδή δε μπορούσαμε να εκδώσουμε άδεια χονδρικής πώλησης, λόγω της ακαταλληλότητας της αποθήκης, μου ζητούσαν να εκδώσω αυτό το πιστοποιητικό, το οποίο εξέδιδα και για όλες τις φαρμακοβιομηχανίες, για να μπορέσουν να παραλάβουν τα φάρμακά τους. Εκτός από πιέσεις και εκφοβισμούς, υφίσταμαι και τον ψυχολογικό εκβιασμό ότι θα μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς φάρμακα, θα μείνουν οι καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, οπότε ήμουν σε πολύ δύσκολη θέση. […] Το εξέδιδα με τις υποσχέσεις που μου έδιδαν ότι θα διορθωθεί η κατάσταση…»

Η ίδια ανέφερε ότι δε μπορούσε να τα βάλει με ολόκληρο το Υπουργείο Υγείας και για τον λόγο αυτό ενημέρωσε προφορικά τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

«Το 2019 είχαν προσπαθήσει με συνοπτικές διαδικασίες να εκδώσουν άδεια σε αυτή την αποθήκη και η επιθεώρηση που έγινε το 2019 ήταν με αυτόν τον σκοπό και έγινε εν αγνοία μου, πίσω από την πλάτη μου…»

Η κ. Παφίτου προειδοποιούσε, κατά τα λεγόμενά της, επανειλημμένα ότι δε μπορεί να εκδίδει ψεύτικα πιστοποιητικά ότι πληρούνται οι κανόνες ορθής διανομής.

 

Send this to a friend