Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δεν “έδωσε” απαντήσεις η νεκροτομή στη σορό
Δεν “έδωσε” απαντήσεις η νεκροτομή στη σορό

Δεν “έδωσε” απαντήσεις η νεκροτομή στη σορό

Δεν έδωσε απαντήσεις για το φύλο και την ηλικία του πτώματος που εντοπίστηκε χθες στην περιοχή Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα της επαρχίας Αμμοχώστου, η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα από ιατροδικαστές στην παρουσία και ανθρωπολόγου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «ολοκληρώθηκε η νεκροτομή που άρχισε γύρω στις 11.30 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο μισό πτώμα που εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στη περιοχή Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα. Σύμφωνα με τα ευρήματα, δεν εντοπίστηκαν οποιεσδήποτε κακώσεις, ενώ έγιναν ακτινογραφίες για να μελετηθούν από τους ανθρωπολόγους ώστε να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις για να εξακριβωθεί το φύλο και η ηλικία του πτώματος».

Πρόσθεσε ότι «ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να εκτιμηθεί λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης και λήφθηκαν δείγματα από τη σορό για να αποσταλούν για γενετικές εξετάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 2 χθες το μεσημέρι, λήφθηκε πληροφορία από πολίτη, ο οποίος μετέβη για ψάρεμα, πως σε βραχώδη περιοχή κοντά στην περιοχή της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα, είχε εντοπίσει ανθρώπινο πτώμα. Η σκηνή αποκλείστηκε αμέσως από μέλη της Αστυνομίας και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο πτώμα, από τη μέση και κάτω και πως ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία μέλη της οποίας άρχισαν περιπολίες και εξετάσεις στη θαλάσσια περιοχή, προς εντοπισμό ενδεχομένως και άλλων ευρημάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανακριτές στην ταυτοποίηση της σορού και στα αίτια του θανάτου.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend