Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Τέσσερις πρωτιές για το Γυμνάσιο Αραδίππου στον Γ΄ Μαθητικό Διαγωνισμό Ξένιος Ζευς
Τέσσερις πρωτιές για το Γυμνάσιο Αραδίππου στον Γ΄ Μαθητικό Διαγωνισμό Ξένιος Ζευς

Τέσσερις πρωτιές για το Γυμνάσιο Αραδίππου στον Γ΄ Μαθητικό Διαγωνισμό Ξένιος Ζευς

 Τομέας Μεταναστευτικής Βιογραφίας της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργάνωσε τον Γ΄ Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Ξένιος Ζευς με τίτλο: «Ο κόσμος με αγκαλιάζει, αναζητώ ένα μέλλον για τον εαυτό μου».

 

 

Ευρύτεροι στόχοι του Διαγωνισμού ήταν οι μαθητές/μαθήτριες να προβληματιστούν για την αξία της ειρήνης, να έρθουν σε επαφή με έργα της λογοτεχνίας και των εικαστικών και να “ανακαλύψουν” τα διδάγματά τους, με αποτέλεσμα τη μεταλαμπάδευση συγκεκριμένων οικουμενικών αξιών, όπως είναι η ειρήνη, η συμφιλίωση, η αλληλεγγύη και η αδελφοσύνη.

Να εμπνευστούν από τα έργα αυτά και να δημιουργήσουν δικά τους με διαχρονικά μηνύματα. Να μεταφέρουν θετικά βιώματά τους, τα οποία σχετίζονται με την αποδοχή και τον σεβασμό από τους άλλους, αναδεικνύοντας, έτσι, τον τρόπο σκέψης και τον πολιτισμό της χώρας τους. Να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη, την έκφραση και τη δημιουργικότητά τους και να αξιοποιήσουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Συμμετείχαμε, ως Γυμνάσιο Αραδίππου στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουμε Τέσσερα Πρώτα Βραβεία σε ξεχωριστές κατηγορίες. Διακριθήκαμε με 1ο Βραβείο στην κατηγορία Παραμύθι, το οποίο φέρει τον τίτλο: Ιστορία μιας…

Κούκλας του μαθητή Νεκτάριου Χριστοφόρου του Β7, με 1ο Βραβείο στην κατηγορία Εικαστική Δημιουργία με τίτλο: Το Αληθινό Πρόσωπο της Προσφυγιάς τη Μιράντα Κκαντή του Β5, με 1ο Βραβείο στην κατηγορία Τραγούδι με τίτλο: Ο Ήλιος της Ειρήνης με τις Έλενα Τουμάζου Β5, Αντωνιέττα Ευαγγέλου Γ8 και Ελένη Παπαμιχαήλ Β5, και με 1ο Βραβείο στην κατηγορία Δραματοποίηση με τίτλο: Τα συναισθήματα δεν χωράνε σε σύνορα, με τους Ιωάννα Ξενοφώντος, Νεκτάριο Χριστοφόρου, Τάσο Παγώνη, Γιώργο Ποσκώτη και Χριστιάν Συμεόνοβ του Β7.

 Υπεύθυνος εκπαιδευτικός και καθοδηγητής των εν λόγω μαθητών και δημιουργιών είναι ο Φιλόλογος Σάββας Βορκάς. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου στα πλαίσια του Παγκύπριου Διαπολιτισμικού Φεστιβάλ με τίτλο: Είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, που έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου Νήσου.

Ευχαριστούμε θερμά  και συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την όλη πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στην υγιή ενασχόληση και ευρύτερη παιδεία των νέων και αποτελεί κίνητρο για τα παιδιά να ανακαλύψουν, αλλά και να ξεδιπλώσουν τα χαρίσματά τους.

Συγχαρητήρια, επίσης, αξίζουν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, που εργάστηκαν με ζέση, αλλά και σε κάθε εκπαιδευτικό, που εμπνέει, ενθαρρύνει, καθοδηγεί και στηρίζει τους μαθητές του!

Send this to a friend