Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τεράστια τα οφέλη της Αγίας Νάπας από το EURO U17
Τεράστια τα οφέλη της Αγίας Νάπας από το EURO U17

Τεράστια τα οφέλη της Αγίας Νάπας από το EURO U17

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (EURO) κάτω των 17 χρόνων, που θα φιλοξενήσει η Κύπρος μεταξύ 20 Μαΐου – 5 Ιουνίου, δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για ιδιαίτερα αυξημένες πληρότητες σε ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας από τα μέσα Μαΐου και κατ’ επέκταση για ικανοποιητική τουριστική κίνηση στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλει το τουριστικό θέρετρο της ελεύθερης Αμμοχώστου ως ιδανικό προορισμό για αθλητικό τουρισμό.

Στην μεγάλη αυτή διοργάνωση θα λάβουν μέρος 15 εθνικές ομάδες, συν η εθνική ομάδα της Κύπρου που θα είναι η οικοδέσποινα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και της Λάρνακας (Δασάκι Άχνας, «Αμμόχωστος», «Αντ. Παπαδόπουλος», «ΑΕΚ Αρένα», «Τάσος Μάρκου»), ενώ ο τελικός θα γίνει στο «Alphamega Stadium», στη Λεμεσό.

Ο δημοτικός γραμματέας του Δήμου Αγ. Νάπας Φώτος Κίκιλλος δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η πλειονότητα των αθλητικών αποστολών, γύρω στις 10, θα καταλύσουν σε ξενοδοχειακές μονάδες της Αγίας Νάπας και θα χρησιμοποιούν τα γήπεδα του αθλητικού κέντρου που διαθέτει ο δήμος. Όπως ανέφερε, οι πρώτες αποστολές των ξένων εθνικών ομάδων αναμένεται να καταφθάσουν στην Αγία Νάπα από τις 14-15 Μαΐου και η κάθε αποστολή θα είναι περίπου 40μελής. Τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τις ομάδες καθώς και τα γήπεδα που θα χρησιμοποιούν για προπονήσεις έχουν επιθεωρηθεί κι εγκριθεί από κλιμάκια της ΚΟΠ και της ΟΥΕΦΑ.

Έρχονται οικογένειες

——————————-

Η Δημοτικός Γραμματέας της Αγίας Νάπας είπε, επίσης, ότι μαζί με τις αποστολές των εθνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στο EURO U17, θα καταλύσουν στην περιοχή οικογένειες και φίλοι των νεαρών ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση. Ήδη έγιναν οι σχετικές κρατήσεις σε ξενοδοχεία.

«Θα είναι μια τονωτική ένεση για τα ξενοδοχεία μας και για την τουριστική βιομηχανία της Αγίας Νάπας ευρύτερα σε μια χρονική περίοδο που δεν θεωρείται περίοδος τουριστικής αιχμής για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Εκτός, όμως, από τα έσοδα που θα έχουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, είναι μία διοργάνωση που θα προβάλει τα μέγιστα την Αγ. Νάπα στο εξωτερικό ως προορισμός αθλητικού τουρισμού, γεγονός που μόνο θετικό πρόσημο θα έχει για τον δήμο μας για φιλοξενία μελλοντικά κι άλλων σημαντικών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων», σημείωσε.

Υπενθυμίζουμε, ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 26 Απριλίου, ξεκινά στο αθλητικό κέντρο της Αγ. Νάπας και το τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου, με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού ακαδημιών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Εκτιμάται ότι στο τουρνουά θα λάβουν μέρος γύρω στις 4.000 παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Send this to a friend