Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Φώναζε κι έβριζε στο σχολείο»: Καταγγελία γονέων κατά Διευθύντριας Δημοτικού
«Φώναζε κι έβριζε στο σχολείο»: Καταγγελία γονέων κατά Διευθύντριας Δημοτικού

«Φώναζε κι έβριζε στο σχολείο»: Καταγγελία γονέων κατά Διευθύντριας Δημοτικού

Για ανάρμοστη συμπεριφορά με φωνές, βρισιές, απειλητικά μηνύματα και εκφοβισμό, καταγγέλλουν τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικού Σχολείου της Λεμεσού, την Διευθύντρια του εκπαιδευτηρίου. 

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση μέλος του Συνδέσμου που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία της, ανέφερε ότι η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί τους τελευταίους δύο μήνες και μετά από σχετικά καταγγελία που υποβλήθηκε στο Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Παιδείας.

«Μας είπαν ότι έχουν γίνει συστάσεις. Αλλά εάν για αυτή την αντιδεοντολογική συμπεριφορά μπροστά στα παιδιά μας θεωρούν ότι η σύσταση είναι το καλύτερο πράγμα, τότε είναι τραγικό τα παιδιά μας να βρίσκονται σε αυτό το σύστημα.»

Το μέλος του Συνδέσμου Γονέως ισχυρίζεται ότι όλα άρχισαν μετά από παραπληροφόρηση που έτυχε η Διευθύντρια για θέμα που συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Συνδέσμου Γονέων, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να μπει σε τάξη και να ζητά τηλέφωνα απο μαθητές.

«Τα παιδιά εάν τα ρωτήσουν μπορούν να πουν ποιοι βρίζουν, ποιοι φωνάζουν και τι συμβαίνει στο σχολείο».

 

 

Σε γραπτή απάντηση προς την εκπομπή Alpha Ενημέρωση, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι «γνωρίζει και έχει επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος και της έντασης η οποία έχει προκληθεί πρόσφατα ανάμεσα στις σχέσεις των εμπλεκομένων.»

«Στο πλαίσιο της διερεύνησης και αντιμετώπισης του προβλήματος, ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Λεμεσού και η οικεία Επιθεωρήτρια, συναντήθηκαν πρόσφατα με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Γονέων, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους και τις πτυχές των θεμάτων που είχαν καταγγελθεί.
Μετά από διεξοδική διερεύνηση και διασταυρώνοντας όλα τα συναφή στοιχεία με την ενάσκηση των καθηκόντων της Διευθύντριας, και εξετάζοντας επίσης το πλαίσιο συνεργασίας της με τον Σύνδεσμο Γονέων, προέκυψαν συγκεκριμένες διαπιστώσεις που παραπέμπουν στους όρους συνεργασίας και την ευρύτερη δεοντολογία σχέσεων.

Με τα δεδομένα αυτά, έγιναν αρμοδίως προς τη Διευθύντρια, στοχευμένες συστάσεις και υποδείξεις για τον εξορθολογισμό των χειρισμών και βελτίωσης των ακολουθούμενων πρακτικών, προσβλέποντας στην εξομάλυνση των σχέσεων και την ευρύτερη εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.
Το Υπουργείο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις δημιουργικές και λειτουργικές σχέσεις ανάμεσα στις διευθύνσεις των σχολείων και των οργανωμένων γονέων, εκτιμώντας ότι η συνεργασία αυτή, θα πρέπει να αποβαίνει πάντοτε προς όφελος των παιδιών και της παρεχόμενης εκπαίδευσης.»
Ενήμερη για το περιστατικό δήλωσε η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, η οποία επισήμανε την ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων Διευθύντριας και γονέων για το καλό των μαθητών. Επικαλέστηκε έρευνες που καταδεικνύουν τα οφέλη για τα παιδιά όταν υπάρχουν αγαστές σχέσεις μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών. Η κυρία Βασιλείου υπογράμμισε ότι οι γονείς οφείλουν να ακολουθούν τα πρωτόκολλα και τους κανονισμού για υποβολή παραπόνου εναντίον εκπαιδευτικών.

«Σεβόμαστε το δικαίωμα του κάθε γονιού να καταθέσει το παράπονο του για τον κάθε εκπαιδευτικό. Να γίνει διαχείριση και όπου εντοπιστεί πρόβλημα να τηρηθούν οι διαδικασίες.»

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε ότι το ζήτημα τυγχάνει χειρισμού από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ η οργάνωση τηρείται ενήμερη για τις εξελίξεις.

«Τέτοιου είδους περιστατικά, δεν βρίσκουν λύσεις δημόσια.»

 

Πηγή: alphanews

Send this to a friend