Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απαλλάχτηκαν τέσσερις που κατηγορούνταν για την απάτη στη «Βασιλική Γη»
Απαλλάχτηκαν τέσσερις που κατηγορούνταν για την απάτη στη «Βασιλική Γη»

Απαλλάχτηκαν τέσσερις που κατηγορούνταν για την απάτη στη «Βασιλική Γη»

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με μείον τέσσερις κατηγορούμενους, συνεχίζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας η ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά την απάτη μισού εκατομμυρίου ευρώ που αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2022 στην αγροτική εταιρεία «Βασιλική Γη Δημόσια Λτδ», στην κοινότητα Οδού της ορεινής Λάρνακας.

Η τελευταία σημαντική εξέλιξη αφορά την απαλλαγή από τις κατηγορίες (και) του πρώην διευθυντή της εταιρείας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη έχει καταθέσει ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των υπολοίπων δύο κατηγορουμένων που απέμειναν στο εδώλιο (από τους αρχικά έξι κατηγορούμενους). Και τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν απαλλαγεί των κατηγοριών ήταν κατόπιν οδηγιών της Γενικής Εισαγγελίας.

Ο 33χρονος (σήμερα) πρώην διευθυντής της εταιρείας είχε αρχικά συλληφθεί, όταν μετά από λογιστικό έλεγχο στα βιβλία της εταιρείας διαπιστώθηκε «μεγάλη τρύπα». Εναντίον του υπήρχε υποψία ότι εξέδιδε λευκές επιταγές που του παραχωρούσε η εταιρεία για σκοπούς πληρωμών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρώην διευθυντής του υπό αναφορά αγροτικού συνεταιρισμού έχει έρθει σε διακανονισμό με την εταιρεία για επιστροφή των χρημάτων που είχαν «κάνει φτερά» από τα ταμεία.

Εκτός κατηγορητηρίου έχουν τεθεί, επίσης, οι τρεις γυναίκες που αρχικά είχαν κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση. Θυμίζουμε, ότι με την καταχώριση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και την παραπομπή της σε δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονταν συνολικά έξι πρόσωπα, ο πρώην διευθυντής της εταιρείας, ένας 36χρονος που θεωρείται πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση, άλλος ένας άνδρας και τρεις γυναίκες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν συνολικά 22 κατηγορίες για κλοπή χρημάτων, απειλές, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τις πιο σοβαρές κατηγορίες εξακολουθεί ν’ αντιμετωπίζει ο 36χρονος, ο οποίος κατηγορείται και για απειλές εναντίον του διευθυντή της εταιρείας, από τον οποίο φέρεται να έπαιρνε λεφτά με σκοπό να τα επενδύσει. Οι τρεις γυναίκες που απαλλάχτηκαν είχαν κατηγορηθεί ότι απέκτησαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο στ’ όνομά τους, ενώ όφειλαν να γνωρίζουν πως οι 40 χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν για την αγορά του οχήματος αποτελούσαν έσοδο από παράνομες δραστηριότητες του 36χρονου.

Send this to a friend