Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Τα σκάφη επέστρεψαν Λίβανο – Εστάλη το μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι»
«Τα σκάφη επέστρεψαν Λίβανο – Εστάλη το μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι»

«Τα σκάφη επέστρεψαν Λίβανο – Εστάλη το μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι»

«Tα σκάφη (με παράνομους μετανάστες) έχουν σταλεί πίσω στον Λίβανο έτσι ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι που μπορούν να αναχωρούν επικίνδυνα σκάφη που φορτώνονται από διακινητές με προορισμό την Κύπρο θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», δήλωσε στην Εκπομπή του Σίγμα Πρωτοσέλιδο ο Υποδιοικητής Επιχειρήσεων Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πέτρος Ζένιος, κάνοντας λόγο για θαλάσσια φέρετρα με τους διακινητές να ενδιαφέρονται μόνο για χρήματα.

«Πρέπει να αντιληφθούν ότι ο απόπλους σκαφών από τον Λίβανο προς Κύπρο πρέπει να σταματήσει καθώς θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο αφίχθηκαν στην Κύπρο 16 σκάφη, με συνολικό αριθμό 631παράτυπους μετανάστες εκ των οποίων 198 είναι ανήλικοι», είπε.

Όταν κλείνει μια δίοδος, οι διακινητές και οι μετανάστες αναζητούν άλλο τρόπο δρόμο κυρίως με προορισμό κράτη μέλη της Ε.Ε. Εμείς ανάλογα προσαρμόζουμε τις επιχειρησιακές μας δραστηριότητες να αποτρέπεται η παράνομη είσοδος στο έδαφος της ΚΔ . Οι αριθμοί έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που οι αριθμοί αγγίζουν τα όρια της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και εθνικής ασφάλειας. Αγγίζει επίσης και το δημογραφικό. Όταν μέχρι στιγμής το 2024 έχουν φτάσει στην Κύπρο 4000 παράτυποι μετανάστες με τους 780 να είναι ανήλικοι, αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα που δημιουργούνται. Δεν προέρχονται από μια εμπόλεμη ζώνη για να δικαιολογείται ο τρόπος με τον οποίο αποχωρούν ατάκτως και με επικίνδυνα σκάφη. Φεύγουν από μια χώρα (Λίβανος) όπου υπάρχει κράτος, υπάρχουν αρχές, λιμενικό και πρέπει να λάβει μέτρα για να εξαρθρώσει κυκλώματα τόσο με την δική μας βοήθεια όσο και με βοήθεια της Ε.Ε.

Αν αφήναμε να αφιχθούν οι 4 βάρκες με 450 μετανάστες, ο αριθμός θα αυξανόταν κάθε μέρα, όπως είπε.

Send this to a friend