Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στις Εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης» οι Ανδρέας Καπανδρέου (συγγραφέας -βιβλιοθηκονόμος) και Βασιλική Παπαχαραλάμπου (επιμελήτρια)
Στις Εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης»  οι Ανδρέας Καπανδρέου (συγγραφέας -βιβλιοθηκονόμος) και Βασιλική Παπαχαραλάμπου (επιμελήτρια)

Στις Εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης» οι Ανδρέας Καπανδρέου (συγγραφέας -βιβλιοθηκονόμος) και Βασιλική Παπαχαραλάμπου (επιμελήτρια)

Στα πλαίσια των προγραμμάτων που ανέπτυξε και καθιέρωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου “Γιάγκος Κωνσταντινίδης”,  περιλαμβάνει κι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας παιδιών ηλικίας 4 – 9 χρόνων και όχι μόνο.

Καλεσμένοι από το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ. οι Ανδρέας Καπανδρέου(συγγραφέας  – βιβλιοθηκονόμος) και Βασιλική Παπαχαραλάμπου (επιμελήτρια) με Θέμα: “Ο Μελής ο Νταής” .

To bullying στο σχολείο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φόβους των γονέων για τα παιδιά τους.

Ένας τρόπος να αντιμετωπίσει το προβλημα ένας γονέας είναι να δείξει στο παιδί του, πως να χειρίζεται το bullying χωρίς να νιώθει ενοχές γι’ αυτό που του συμβαίνει αλλά και να κατανοήσει γιατί ο θύτης φέρεται έτσι.

Αυτό έχει σαν θέμα το παιδικό βιβλίο του συγγραφέα Ανδρέα Καπανδρέου με τίτλο “Ο Μελής ο νταής”, μια διαδραστική ιστορία για παιδιά ηλικίας 4 – 12, αλλά και για γονείς.

Μαζί του και η Βασιλική Παπαχαραλάμπου, που επιμελήθηκε το βιβλίο και θα συμμετέχει στην ανάλυση και συζήτηση.

Βιογραφικά σημειώματα των συντελεστών:
Ο Ανδρέας Καπανδρέου γεννήθηκε στη Λευκωσία και εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου . Σπούδασε Βιβλιοθηκονομία Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΚΕΒΕΠ) , Επιστήμες της Πληροφόρησης και Επιστήμες της Αγωγής (Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση). Έχει γράψει πεζογραφία, ποίηση και στίχους για τραγούδια.
Από τον Σεπτέμβριο του 2023 επιμελείται και παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή “Λογοτεχνία στα Ερτζιανά”.

Η Βασιλική Παπαχαραλάμπους γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Institute of Certified Public Accountants in Cyprus. Εργάζεται ως υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος στον χρηματοοικονομικό / επενδυτικό κλάδο.
Είναι επίσης μια εκ των συγγραφέων του διαδραστικού παιδικού παραμυθιού.

Λιγα λόγια για την υπόθεση 📖:

Σε μια σχολική αυλή, ο Μελής 🙎 εκφοβίζει και ασκεί βία (bullying) σε άλλα παιδιά 🤦🙇.

Ο Γιωργάκης και η Ντίνα βρίσκονται σε μεγάλο δίλλημα 🤷🏽‍♀️ για το αν θα πρέπει να καταγγείλουν τον Μελή στον διευθυντή 🧑‍🏫του σχολείου ή να συνεχίσουν να ανέχονται αυτή του τη συμπεριφορά…, ⁉️

Η ιστορία διαδραματίζεται στο σχολικό περιβάλλον 👩‍👩‍👧‍👧 και εξηγεί στα παιδιά γιατί δεν πρέπει να ανέχονται τη σωματική ή τη λεκτική βία από κανέναν 🗣️!

Είναι επιμελημένη από ειδική ψυχολόγο 🧑‍⚕️ και παροτρύνει τα παιδιά 👫 να επιλέξουν τα ίδια για το πως θέλουν να δράσουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας 📖. Η πλοκή της ιστορίας εξελίσσεται με βάση τις απαντήσεις των παιδιών 👫και στο τέλος, ανάλογα με τις σχετικές απαντήσεις, σκιαγραφείται το προφίλ του παιδιού 🤦🙎🙇.

Απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δέχονται βία 🙇, όσο και σε αυτά που την ασκούν 🙎. Απευθύνεται ακόμα σε παιδιά του σχολικού περιβάλλοντος που παρακολουθούν τη βία παραμένοντας αμέτοχα 🙅.

Είσοδος: Δωρεάν για όλους – μικρούς και μεγάλους!

Send this to a friend