Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σεμινάριο «FREEDOM» από Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας
Σεμινάριο «FREEDOM» από Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας

Σεμινάριο «FREEDOM» από Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας

Συνολικά 40 λειτουργοί νεολαίας από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «FREEDOM», που διοργανώνεται στα Περβόλια από την Ένωση Νέων των Αγίων Αναργύρων Λάρνακας. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 8 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 17 του ιδίου μήνα, υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΡΑΣΜΟΥΣ+, του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις και μη τυπικές δραστηριότητες μάθησης, με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στα κοινά, την αντιμετώπιση συγκρούσεων και την προώθηση ειρηνευτικών δράσεων, καθώς και της ευρωπαϊκής ταυτότητας και ιθαγένειας.

Το περιεχόμενο και η μεθοδολογία του προγράμματος βασίζονται στη μη τυπική μάθηση. Οι δραστηριότητες και οι μέθοδοι εργασίας συνεισφέρουν στη διαδικασία της μη τυπικής μάθησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής και προσωπικής ανάπτυξης των νέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, της ενεργού συμμετοχής τους στα κοινά, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της κοινωνικής ένταξης, της προώθησης της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λευκωσία, όπου οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν το αρχαιολογικό μουσείο, την Πράσινη Γραμμή, τη Λαική Γειτονιά και την Πλατεία Ελευθερίας.

Η διοργάνωση του σεμιναρίου συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2024 (12 – 19 Απριλίου), που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια για τον εορτασμό και την προώθηση της συμμετοχής και της δραστηριοποίησης των νέων στα κοινά σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend