Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Δεν φέρνουμε αρνιά από τα κατεχόμενα – Οι τ/κ αγοράζουν από τις ελεύθερες περιοχές»
«Δεν φέρνουμε αρνιά από τα κατεχόμενα – Οι τ/κ αγοράζουν από τις ελεύθερες περιοχές»

«Δεν φέρνουμε αρνιά από τα κατεχόμενα – Οι τ/κ αγοράζουν από τις ελεύθερες περιοχές»

Για τις τιμές και την επάρκεια των αρνιών εν όψει Πάσχα μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης.

Σε σχέση με την επάρκεια αρνιών, ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν. Στην Ελλάδα  που συμπληρώνουμε 20% των αρνιών, ειδικά το Πάσχα, δεν υπάρχει ένα αρνί μικρό. Επειδή προηγήθηκε το Πάσχα των Καθολικών, τα τράβηξαν όλα και οι τιμές ήταν Ιταλία, Ισπανία με αποτέλεσμα, παρά την ακρίβεια, να μην υπάρχει ένα αρνάκι μικρό».

Συμπλήρωσε ότι «στην Κύπρο αυτά που έχουμε είναι 20 κιλά. Είναι πολύ λίγα τα αρνιά τα μικρά. Τα μικρά είναι 15- 16 κιλά».

Επεσήμανε ότι η κατανάλωση φέτος θα είναι πιο κάτω. Όσον αφορά όμως τον τζίρο, επειδή είναι υψηλή η τιμή, θα είναι τα ίδια τα λεφτά της είσπραξης.

Εξήγησε ότι το κοκορέτσι πωλείται πιο κάτω, παρά τη δυσκολία και τη ταλαιπωρία να γίνει. Σημείωσε ότι το κοκορέτσι θα είναι γύρω στα δέκα ευρώ και το αρνάκι γύρω στα 14 ευρώ.

Διέψευσε ότι έρχονται αρνιά από τα κατεχόμενα, αναφέροντας ότι «έρχονταν όλοι οι Τουρκοκύπριοι και περίμεναν γραμμή σε όλα τα κρεοπωλεία και αγόραζαν τα μπούτια του αρνιού 2-3 ο καθένας». Μάλιστα, είπε ότι στα κατεχόμενα στοιχίζει από 16 μέχρι 24 ευρώ.

 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend