Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απονεμήθηκαν τα βραβεία 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινίας Μικρού Μήκους
Απονεμήθηκαν τα βραβεία 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινίας Μικρού Μήκους

Απονεμήθηκαν τα βραβεία 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινίας Μικρού Μήκους

Με την απονομή των βραβείων, των διακρίσεων και των πιστοποιητικών συμμετοχής, ολοκληρώθηκε, ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινίας Μικρού Μήκους, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος για Παιδιά και Νέους 2024.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της διοργάνωσης, ο διαγωνισμός εγκαινιάστηκε  φέτος για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του παιδικού και νεανικού τμήματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος, Αθηνάς Ξενίδου, στοχεύοντας  να δώσει ευκαιρία στους νέους δημιουργούς να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν 27 ταινίες μικρού μήκους από όλη την Κύπρο, διάρκειας 1-2 λεπτών, με θέμα την «Ψυχική Ανθεκτικότητα», ενώ δικαίωμα συμμετοχής είχαν μαθητές/τριες μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που εργάστηκαν σε ομάδες για να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία.

Η επταμελής Κριτική Επιτροπή απένειμε το βραβείο καλύτερης ταινίας για ηλικίες 8-11 ετών, στην ταινία «Κανένας μόνος» από το Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς Κ.Β.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας για ηλικίες 12-15 ετών απέσπασε το «Resilience», σε σενάριο/ σκηνοθεσία των Gregory Sammal, Arina Sammal, φωτογραφία της Aleksandra Antamoshkina και ερμηνεία της Polina Kuznetsova.

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας για ηλικίες 16-19 ετών απονεμήθηκε στο «Mama» σε σενάριο/ σκηνοθεσία/ φωτογραφία/ μοντάζ της Άννας Χριστίνας Γκρόζα και ερμηνεία των Άννας Χριστίνας Γκρόζα, Μαρίας Γκρόζα, Αντριάνας Νινίτζοβα.

Οι πρώτες τρεις ταινίες που βραβεύθηκαν προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, πριν την προβολή των ταινιών μεγάλου μήκους για παιδιά και νέους που έχουν επιλεγεί για το Φεστιβάλ.

Η Επιτροπή απένειμε επίσης τιμητικές διακρίσεις και πιστοποιητικά επιτεύγματος.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους 2024, συνεχίζεται σήμερα στη Λάρνακα, με προβολή της ταινίας «Searching» (12+) του Aneesh Chaganty, ενώ θα ακολουθήσει masterclass για τη χρήση της τεχνικής Screenlife (για έφηβους 16+).

Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο θα πραγματοποιηθούν, σε διάφορους χώρους στη Λευκωσία, τέσσερα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, όπως αναφέρεται.

Send this to a friend