Home ΛΑΡΝΑΚΑ Α. Αποστόλου: Μέχρι να στηριχθεί μια οικογένεια, το φέρω σαν προσωπικό μου βάρος και ευθύνη
Α. Αποστόλου: Μέχρι να στηριχθεί μια οικογένεια, το φέρω σαν προσωπικό μου βάρος και ευθύνη

Α. Αποστόλου: Μέχρι να στηριχθεί μια οικογένεια, το φέρω σαν προσωπικό μου βάρος και ευθύνη

Στην διαδικτυακή εκπομπή «Πάνω στην κουβέντα» φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ στην Λάρνακα και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ανδρέας Αποστόλου ο οποίος μοιράστηκε τις περιπέτειες της ζωής του όταν “έφυγε” η μητέρα του από την ζωή και έπρεπε και ο ίδιος να παλέψει με τον καρκίνο. Μίλησε επίσης για την σημασία της οικογένειας του και για τη στήριξη που έλαβε ο ίδιος από τον πατέρα του.

Μεταξύ άλλων ο κος Αποστόλου αναφέρθηκε στο κενό που υφίσταται στην πολιτεία αναφορικά με τη στήριξη των οικογενείων των ατόμων που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία τονίζοντας ότι μεν το κράτος στηρίζει τους ασθενείς αλλά τα υπόλοιπα έξοδα καλούνται να τα επωμιστούν οι ίδιοι ή οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί όπως είναι και το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου.

Αυτός ήταν και ο λόγος – όπως ανέφερε – που φέτος η εκδήλωση για τα 18 χρόνια του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου ήταν αφιερωμένη σε αυτό το σκοπό εμπλέκοντας παράλληλα τους αρμόδιους Κρατικούς Λειτουργούς ούτως ώστε να βρεθεί άμεσα μια λύση.

Παράλληλα, ερωτώμενος για το βάρος της ευθύνης που φέρει ο ίδιος αναφορικά με την κοινωνική του δράση, ο κος Αποστόλου απάντησε ότι το μεγαλύτερο βάρος είναι οι προσωπικές δυσκολίες των οικογενείων που μεταφέρονται στον ίδιο μέσα από την απόγνωση και του αισθήματος της εγκατάλειψης από την πολιτεία και τις οποίες δυσκολίες τις κάνει “δικές” του.

“Μέχρι να κλέισει μια ιστορία και μέχρι να προσπαθήσω μια οικογένεια που έχει πραγματική ανάγκη να στηριχθεί από την πολιτεία το φέρω σαν προσωπικό μου βάρος και ευθύνη”…

Ακόμη ο βουλευτής αναφέρθηκε και στα κενά που υπάρχουν στα θέματα πρόνοιας και υγείας και για τα οποία – μέχρι να βρεθούν οι πολιτικές λύσεις – πρέπει να αντιμετώπιστούν και να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα. Επ’ αυτού αναφέρθηκε και στη πετυχημένη και σημαντική συνεργασία που είχε τόσο με Υπουργούς της τωρινής Κυβέρνησης όσο και της προηγούμενης, για κοινωνικά θέματα.

Ιδιαίτερη αναφορά, μάλιστα, έκανε και στην αείμνηστη Υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου και για τη σημαντική της συνεισφορά στη στήριξη των κοινωνικών ζητημάτων.

Δείτε όλη την εκπομπή ΕΔΩ

 

Send this to a friend