Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σε επιφυλακή τα κυπριακά αεροδρόμια μετά την επίθεση του Ιράν (βίντεο)
Σε επιφυλακή τα κυπριακά αεροδρόμια μετά την επίθεση του Ιράν  (βίντεο)

Σε επιφυλακή τα κυπριακά αεροδρόμια μετά την επίθεση του Ιράν (βίντεο)

Σε επιφυλακή βρίσκονται από το βράδυ του Σαββάτου, τα κυπριακά αεροδρόμια μετά και την ιρανική επίθεση, κατά του Ισραήλ. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της χώρας.

Όπως ανέφερε σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Alpha Κύπρου, η δημοσιογράφος Κατερίνα Ιωάννου, λόγω της επίθεση του Ιράν επηρεάστηκαν πτήσεις από και προς Ισραήλ Λίβανο και Ιορδανία, αφού οι τρείς χώρες έκλεισαν τους εναέριους χώρους τους. Ως αποτέλεσμα ακυρώθηκαν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια των τριών χωρών.

Σε ότι αφορά την Κύπρο, κατά την διάρκεια της νύκτας τέσσερις πτήσεις επηρεάστηκαν, γεγονός που ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιήσουν εκτροπή των πτήσεων τους.

Η πτήση με προορισμό το Ισραήλ επέστρεψε πίσω στο Λούτον. Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για ανεφοδιασμό καυσίμων. Οι επιβάτες που ταξίδευαν από Χίθροου προς Αμμάν της Ιορδανιας διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Κύπρου. Οι επιβάτες δυο πτήσεων από Αγγλία με προορισμό την Βηρυτό διανυκτέρευσαν, επίσης, σε ξενοδοχεία της Κύπρου.

Μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί τρεις πρωινές πτήσεις που θα πήγαιναν από Κύπρο Ισραήλ.

Οι πτήσεις από και προς το Ισραήλ τον Λίβανο και την Ιορδανία ακυρώθηκαν ή αναμένεται να ακυρωθούν.

Στο απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή οι κυπριακές αρχές αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

 

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται και η αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» η οποία γειτνιάζει με το αεροδρόμιο Πάφου, με τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας να είναι εμφανή. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Κώστας Νάνος μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα πτήσεων από το αεροδρόμιο της Πάφου.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend