Home ΛΑΡΝΑΚΑ Common Ground στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας!
Common Ground στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας!

Common Ground στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας!

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το ιστορικό εμπορικό κέντρο, μπαίνει δυναμικά στην προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030, για λογαριασμό της Λάρνακας.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο οργανισμός «Λάρνακα 2030», που συστάθηκε για να διεκδικήσει τον υπό αναφορά τίτλο, παρουσίασε την επόμενη δράση του, με την ονομασία «Common Ground», η οποία θα είναι διαρκείας και θα λάβει χώρα μεταξύ 12-26 Μαΐου.

Μία δράση η οποία, όπως λέχθηκε, είναι μοναδική σ’ ευρωπαικό επίπεδο. Μιλώντας στη διάσκεψη, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Λάρνακα 2030, Κέλι Διαπούλη, είπε ότι πρόκειται για μια μεγάλη εικαστική παρέμβαση στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της πόλης και συγκεκριμένα στα καταστήματα των οδών Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέως, με πρωτοβουλία ομάδας αρχιτεκτόνων και γραφιστών από τη Λάρνακα, σε συνεργασία με τον τοπικό σύνδεσμο καταστηματαρχών.

Το πρότζεκτ θα περιλαμβάνει μία ενιαία σύνθεση από αυτοκόλλητες επιφάνειες, οι οποίες θα τοποθετηθούν στην εξωτερική πλευρά των βιτρινών των καταστημάτων και θα συνεχίζονται σε δημόσιους χώρους, όπως στα πεζοδρόμια και στις πλατείες.

Η κ. Διαπούλη έκανε λόγο για «μια τεράστια υπαίθρια έκθεση», ενώ ο τίτλος «Common Ground» θα συνδέει, όπως είπε, τη Λάρνακα με όλες τις πόλεις που έχουν υπάρξει πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης από καταβολής του θεσμού.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 77 καταστήματα στο κέντρο της Λάρνακας, που το κάθε ένα απ’ αυτά θα παρουσιάζει και μία πόλη, σε μια συνολική περιπατητική διαδρομή ενάμισι χιλιομέτρου.

Η Κέλι Διαπούλη ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου πρότζεκτ, το οποίο θεωρείται το πιο σημαντικό κατά το επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιηθούν και καλλιτεχνικές δράσεις σε διάφορα σημεία του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας.

«Πρόκειται για μια δράση που συμπίπτει με τους εορτασμούς της ημέρας της Ευρώπης και θα είναι η πρώτη δημόσια παρουσίαση του συνθήματος του Λάρνακα 2030: Common ground. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο πανευρωπαϊκά», συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως ένας ακόμα στόχος είναι να κλείνουν οι εμπορικοί δρόμοι κατά τα Σαββατοκύριακα για την διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων.

Street Party

——————  

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν εκ μέρους του «Λάρνακα 2030» είναι το Street Party, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της 12ης Μαΐου (συμβολικά στις 20.30), σε σημείο μεταξύ των εμπορικών οδών Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέως. Η εκδήλωση αυτή θα έχει σύνθημα «Its Larnaca’s time» κι εκτός από μουσική, θα προσφέρει φαγητό και ποτό στους παρευρισκόμενους.

Εξάλλου, μεταξύ 12-14 Μαΐου τα μέλη του «Λάρνακα 2030» θα συναντηθούν μ’ εκπροσώπους ξένων πόλεων, που επίσης διεκδίκησαν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Παράλληλα, θ’ ανοίξει και ο χώρος στην πλατεία Ζουχουρί (γκαλερί), που θα μετατραπεί σ’ έδρα του «Λάρνακα 2030» και σε κέντρο ενημέρωσης των πολιτών. Εκεί θα γίνουν εκθέσεις που θ’ αφορούν τις πρώην πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

 

Send this to a friend