Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μ. Γιακουμή: Στόχος η διασφάλιση της υλοποίησης του έργου του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας
Μ. Γιακουμή: Στόχος η διασφάλιση της υλοποίησης του έργου του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας

Μ. Γιακουμή: Στόχος η διασφάλιση της υλοποίησης του έργου του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την εξέλιξη του έργου του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, εκφράζει ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μιχάλης Γιακουμή.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Τρίτου προγράμματος του ΡΙΚ, ο κύριος Γιακουμή, υπογράμμισε ότι το «έργο αυτό έχει πολλαπλές διαστάσεις και είναι κρίσιμο τόσο για την τοπική κοινότητα όσο και για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής».

Ο βουλευτής, τόνισε «πως η διαρκής παρακολούθηση και η αξιολόγηση της προόδου του έργου είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί και για να αντιμετωπιστούν έγκαιρα οι ενδεχόμενες εκκρεμότητες ή καθυστερήσεις».

Ανέφερε, πως είναι και ο εισηγητής του θέματος που ενεγράφη απο το 2021 για παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας μετά και την υπογραφή των συμβολαίων και την παραχώρηση του κρατικού λιμένα στον ιδιώτη επενδυτή, στην αρμόδια Επιτροπή Μεταφορών και Έργων, το οποίο θα ξανά συζητηθεί την Πέμπτη 18/4.

Ζήτησε επίσης τη σύγκλιση σύσκεψης της Επιτροπής Ανάπτυξης της Λάρνακας, στην οποία είναι μέλος, ούτως ώστε να αναδειχθούν τυχόν θέματα τα οποία καθυστερούν το έργο, να μελετηθεί η τρέχουσα κατάσταση καθώς και τα επόμενα βήματα.

Ο κύριος Γιακουμή, διαβεβαίωσε, ότι ο ίδιος ως μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Επαρχίας Λάρνακας θα παρακολουθεί την πρόοδο του έργου και θα εργαστεί για την διασφάλιση της διαφάνειας και υλοποίησής του.

Send this to a friend