Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ξερίζωσαν πασσάλους κι απέκοψαν καλώδια της ΑΗΚ στη Λάρνακα
Ξερίζωσαν πασσάλους κι απέκοψαν καλώδια της ΑΗΚ στη Λάρνακα

Ξερίζωσαν πασσάλους κι απέκοψαν καλώδια της ΑΗΚ στη Λάρνακα

Νέο περιστατικό αποκοπής πασσάλων της ΑΗΚ και κλοπής καλωδίων, σημειώθηκε την Παρασκευή, 5 Απριλίου, με αποτέλεσμα να βυθιστούν για ώρες στο σκοτάδι αρκετές περιοχές της επαρχίας Λάρνακας, συμπεριλαμβανομένων της Αναφωτίας, του Μαζωτού, των Αγγλισίδων και της Αλαμινού.

Όπως ανέφερε στο Μεσημέρι και Κάτι, η εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 23:30, ώρα κατά την οποία μετανάστες που ζουν στην περιοχή, ξερίζωσαν πασσάλους και απέκοψαν ενεργά καλώδια.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν συνεργεία της ΑΗΚ, τα οποία επανέφεραν την ηλεκτροδότηση γύρω στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα.

«Μάστιγα» οι κλοπές καλωδίων

Σχολιάζοντας ευρύτερα τα κυκλώματα που «χτυπούν» το δίκτυο της ΑΗΚ και κλέβουν καλώδια, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι παρ’ όλο που έχουν γίνει κάποιες συλλήψεις από την Αστυνομία στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας, το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο παρατηρείται στη Λάρνακα.

Όπως είπε,  η πρακτική αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, τόσο για τους ίδιους τους δράστες, όσο και για τον κόσμο στη γύρω περιοχή, καθώς ενέχεται κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Σε σχέση με την αξία των ζημιών που προκαλούνται, η εκπρόσωπος είπε ότι δεν είναι τόσο η χρηματική αξία των καλωδίων, όσο η ζημιά που προκαλείται στο δίκτυο της ΑΗΚ, καθώς τα συνεργεία της Αρχής πρέπει να επανατοποθετήσουν τους πασσάλους και να τοποθετήσουν νέα καλώδια, διαδικασία που διαρκεί για ώρες.

 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend