Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ H ανακοίνωση του Υπ. Υγείας για τις πλημμύρες σε αποθήκες φαρμάκων – Σε εξέλιξη διαδικασία μεταστέγασης
H ανακοίνωση του Υπ. Υγείας για τις πλημμύρες σε αποθήκες φαρμάκων – Σε εξέλιξη διαδικασία μεταστέγασης

H ανακοίνωση του Υπ. Υγείας για τις πλημμύρες σε αποθήκες φαρμάκων – Σε εξέλιξη διαδικασία μεταστέγασης

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στις Φαρμακευτικές Αποθήκες, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει, «ως συνέπεια της έντονης χαλαζόπτωσης και βροχόπτωσης που σημειώθηκε το απόγευμα της 18ης Μαρτίου 2024 στη Λευκωσία και ειδικότερα στην περιοχή Στροβόλου, ποσότητες νερού εισέρευσαν στις αποθήκες φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές χαρτοκιβώτια με φαρμακευτικά προϊόντα».

Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι, «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου κινητοποιήθηκαν άμεσα με όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε».

«Βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση του αποθέματος που επηρεάστηκε και έχει δρομολογηθεί ήδη η ταχεία αντικατάσταση του από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους αναδόχους των σχετικών συμβάσεων, ώστε να μην παρατηρηθούν ελλείψεις και να μην επηρεαστούν οι ασθενείς που λαμβάνουν ή πρόκειται να λάβουν τα εν λόγω σκευάσματα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, σημειώνει ότι, «βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία μεταστέγασης των Φαρμακευτικών Αποθηκών σε νέους καταλληλότερους χώρους και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο».

Καταλήγοντας το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει πως, «το θέμα τυγχάνει διαχείρισης και πως η απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής φροντίδας έχει διασφαλιστεί».

Send this to a friend