Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η θεομηνία της Καθαράς Δευτέρας «έπληξε» φαρμακευτική αποθήκη του Υπ. Υγείας
Η θεομηνία της Καθαράς Δευτέρας «έπληξε» φαρμακευτική αποθήκη του Υπ. Υγείας

Η θεομηνία της Καθαράς Δευτέρας «έπληξε» φαρμακευτική αποθήκη του Υπ. Υγείας

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την Καθαρά Δευτέρα τη Λευκωσία, σε αποθήκη του Υπουργείου Υγείας. Ο μεγάλος όγκος νερού και η έντονη χαλαζόπτωση, είχαν ως αποτέλεσμα να εισέλθει νερό από την οροφή του υποστατικού και μέρος αυτού να πλημμυρίσει, επηρεάζοντας χιλιάδες φάρμακα. 

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», δημοσιεύοντας, μάλιστα, χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου, Δημήτρης Κωνσταντίνου, ανέφερε στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα ότι υπήρξε μια θεομηνία τη συγκεκριμένη μέρα.


«Είχαμε όντως κάποιες καταστροφές, κάποιες ζημιές σε φαρμακευτικές αποθήκες. Δεν τίθεται θέμα να κρύψουμε οτιδήποτε που έχει συμβεί. […] Χάθηκαν αρκετά (φάρμακα), αλλά διαχειριζόμαστε την κατάσταση και θεωρούμε ότι δε θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.»

Ο ίδιος επεσήμανε ότι κύριο μέλημα από την πρώτη στιγμή, είναι η διαχείριση της κατάστασης. Για τον λόγο αυτό, συστάθηκε εξ αρχής μια ad hoc επιτροπή, που απαρτίζεται από φαρμακοποιούς του Υπουργείου Υγείας, του ΟΑΥ και του ΟΚΥπΥ, με στόχο να εξευρεθούν άμεσα λύσεις. «Εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες, θα φροντίσουμε να μην υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα», προσέθεσε ο κ. Κωνσταντίνου.

Ερωτηθείς εάν έχουν μεταφερθεί τα φάρμακα σε άλλο υποστατικό, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου απάντησε ότι υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία μετεστέγασης των φαρμακευτικών αποθηκών.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend