Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εμφανίστηκαν πρόωρα τρωκτικά και κουνούπια λόγω των καλοκαιρινών θερμοκρασιών
Εμφανίστηκαν πρόωρα τρωκτικά και κουνούπια λόγω των καλοκαιρινών θερμοκρασιών

Εμφανίστηκαν πρόωρα τρωκτικά και κουνούπια λόγω των καλοκαιρινών θερμοκρασιών

Την πρόωρη επιστροφή κουνουπιών και τρωκτικών προκάλεσαν οι αυξημένες θερμοκρασίες που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. 

Η κάμερα της εκπομπής ALPHA Καλημέρα και η δημοσιογράφος Ελένη Φανάρη συνάντησαν νωρίτερα το πρωί τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Υγειονομικών Υπηρεσιών, Ηρόδοτο Ηροδότου, στον ποταμό Πεδιαίο. Εκεί όπου ήδη από την 1η Μαρτίου, έχει αρχίσει ο ψεκασμός των στάσιμων νερών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο στάδιο της προνύμφης.

«Εμείς προσπαθούμε να τα καταπολεμήσουμε πριν ακόμη γίνουν τέλεια έντομα και να πετάξουν.»

Ερωτηθείς για τις διαδικασίες που μπορεί κανείς να ακολουθήσει στην οικία του, ο ίδιος σημείωσε ότι κάθε εβδομάδα πρέπει να ανανεώνεται το νερό που είναι συγκεντρωμένο σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να αποφεύγεται η ανάπτυξη των κουνουπιών. Αναφορικά με τα τρωκτικά, ο κύριος Ηροδότου σημείωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα του Τμήματος Γεωργίας, ενώ επιπρόσθετα δρουν συμπληρωματικά και οι ίδιοι χορηγώντας ειδικά φάρμακα. Και προσέθεσε ότι θα πρέπει να προστατεύονται οι φυσικοί «εχθροί» τους, όπως τα φίδια και οι αλεπούδες.

Καταλήγοντας ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών είπε ότι θα πρέπει ο καθένας στην αυλή, την οικία του, και τα παρακείμενα οικόπεδα να λάβει τα μέτρα του για αποφυγή κουνουπιών, που συχνά μεταδίδουν ακόμη και ασθένειες.

Δείτε τις οδηγίες που έδωσε προς τους πολίτες:

Πηγή: alphanews

Send this to a friend