Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Από τους ισχυρισμούς, στα τεκμήρια: Τι θα γίνει με την υπόθεση Μονής Αββακούμ;
Από τους ισχυρισμούς, στα τεκμήρια: Τι θα γίνει με την υπόθεση Μονής Αββακούμ;

Από τους ισχυρισμούς, στα τεκμήρια: Τι θα γίνει με την υπόθεση Μονής Αββακούμ;

Στοιχεία και τεκμήρια που να αποδεικνύουν τα όσα κατά καιρούς ισχυρίζονται οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, εναντίον του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, αναμένει ο Γραμματέας του Συνδέσμου Θεολόγων Γιάννης Αντωνιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, με αφορμή τη νέα ανακοίνωση των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους δύο μοναχούς περί παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης και παραβιάσης του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου από την Ιερά Σύνοδο, υπέδειξε ότι οι δύο μοναχοί και οι νομικοί τους, θα πρέπει να παρουσιαστούν στην Ανακριτική Επιτροπή για να καταθέσουν τη δική τους μαρτυρία.

«Αφού δεν παραδέχονται την όποια ενοχή, αυτόν τον ισχυρισμό θα πρέπει να τον τεκμηριώσουν εμπράκτως, παρουσιαζόμενοι στην Ανακριτική Επιτροπή και παρουσιάζοντας οτιδήποτε έχουν στην κατοχή τους ως τεκμήρια και στοιχεία που τους αθωώνουν.»


Ο κύριος Αντωνιάδης εξέφρασε αμφιβολία εάν τελικά οι δύο μοναχοί θα παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, καθώς στις ανακοινώσεις τους αμφισβητούν τη διαδικασία.

«Θα δούμε εάν θα παρουσιαστούν στην Ανακριτική Επιτροπή, καθώς μέσω των επιστολών των δικηγόρων τους, την αμφισβητούν.»

Ερωτηθείς εάν η Ανακριτική Επιτροπή μπορεί να εκδώσει πόρισμα για την υπόθεση χωρίς τις μαρτυρίες των δύο μοναχών, ο Γραμματέας του Συνδέσμου Θεολόγων απάντησε θετικά.

«Δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί γιατί ακολουθήθηκαν οι νομότυπες διαδικασίες, αφού η Ιερά Σύνοδος έχει την ευθύνη ερμηνείας του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.»

Πηγή: alphanews

Send this to a friend