Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ομολογία σοκ από νεαρή Βραζιλιάνα, η οποία πιάστηκε από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, αμέσως μετά την άφιξή της στο αεροδρόμιο Λάρνακας την Κυριακή.

Η 24χρονη παραδέχθηκε ότι κατάπιε συνολικά 164 σκευάσματα που περιέχουν κοκαΐνη, συνολικού βάρους περίπου ενός κιλού, με σκοπό να τα μεταφέρει στην Κύπρο. Έθεσε σε θανάσιμο κίνδυνο την υγεία και κατ’ επέκταση τη ζωή της, προκειμένου να εξασφαλίσει το εύκολο κέρδος, αφού, όπως είπε, είχε ανάγκη από χρήματα.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγονται από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές, η νεαρή ανακόπηκε για έλεγχο αμέσως μετά την άφιξή της με πτήση από την Ντόχα. Το ταξίδι της ξεκίνησε από τη Βραζιλία. Αφού διενεργήθηκε έρευνα στην αποσκευή της χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε η ίδια ανέφερε ότι στο σώμα της είχε μεγάλο αριθμό σκευασμάτων με κοκαΐνη.

Ακολούθησε ακτινολογικός έλεγχος στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι όντως έφερε αριθμό ξένων σωμάτων, γι’ αυτό και κρατήθηκε για παρακολούθηση. Μέχρι το πρωί της Δευτέρας (1/4) είχε αφοδεύσει περίπου 40 σκευάσματα κοκαΐνης.

Η γυναίκα συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση με διάταγμα του δικαστηρίου.

Η ΥΚΑΝ ψάχνει να βρει τους αποστολείς των ναρκωτικών καθώς και τους τελικούς παραλήπτες στην Κύπρο.

 

 

Με δοξολογία και εκδηλώσεις τίμησε η Λάρνακα την επέτειο της 1ης Απριλίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 6.00 το πρωί με εωθινό στους δρόμους της πόλης. Στις επτά το πρωί, πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Αγάλματος της Ελευθερίας, από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Έπαρχο Οδυσσέα Χατζηστεφάνου, στην παρουσία των Αρχών της πόλης.

Στις δέκα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου πανηγυρική δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου ο οποίος ανέφερε ότι Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο όσων με ανιδιοτέλεια πρόσφεραν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου και στεκόμαστε με δέος μπροστά από τα Φυλακισμένα Μνήματα και όπου αλλού έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένα τα ονόματά του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Κυριάκου Μάτση, Μάρκου Δράκου, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Στυλιανού Λένα, Ανδρέα Ζάκου, Ανδρέα Κάρυο, Μιχαλάκη Καραολή που είναι μόνο μερικοί από τους λεβέντες, συνεχιστές μιας ένδοξης διαδρομής, για την οποία είμαστε βαθιά υπερήφανοι».

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας και παρέλαση στις Λεωφόρους Γρηγόρη Αυξεντίου και Λεωφόρο Αθηνών από το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, το Σώμα Κυπρίων Οδηγών και το Τάγμα Οδοιπόρων Αγάπης.

 

Send this to a friend