Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Στους 32.705 οι νεκροί στη Γάζα, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ
Στους 32.705 οι νεκροί στη Γάζα, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ

Στους 32.705 οι νεκροί στη Γάζα, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ

Στους 32.705 ανήλθαν οι νεκροί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς. Οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού συνεχίζονται από γης και αέρος, με τα θύματα να είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σήμερα ότι συνεχίζει για 13η συνεχή μέρα την πολιορκία και τις επιχειρήσεις στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, καθώς κατηγορεί τη Χαμάς και την ισλαμική Τζιχάντ ότι μαχητές τους κρύβονται μέσα στις εγκαταστάσεις του. Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο Αλ Σίφα είχε δεχθεί για πρώτη φορά επίθεση από τον ισραηλινό στρατό τον Νοέμβριο του 2023.

Παράλληλα, η Χαμάς αναφέρει ότι ισραηλινά στρατεύματα επιτίθενται εναντίον και του νοσοκομείου Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις, στην κεντρική λωρίδα της Γάζας, και ότι έχουν θέσει σε πολιορκία και το νοσοκομείο Αλ Αμάλ στην ίδια πόλη.

Παράλληλα, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο από μία σειρά τέτοιων περιστατικών, σε μία περιοχή η οποία, σύμφωνα με έκθεση των ΗΕ, θα χτυπηθεί από λιμό μέχρι τον Μάιο, αν δεν υπάρξει επείγουσα παρέμβαση.

Σε απόφασή του το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αναφέρει ότι αποδέχθηκε το επιχείρημα της Νοτίου Αφρικής ότι η περαιτέρω επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, απαιτεί από το Ισραήλ να κάνει περισσότερο, καθώς ο λιμός εξαπλώνεται.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε ότι οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων θα πραγματοποιηθούν στην Ντόχα και στο Κάιρο τις επόμενες ημέρες.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend