Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πνευμονολογική Εταιρεία: Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες τα αυξημένα επίπεδα σκόνης
Πνευμονολογική Εταιρεία: Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες τα αυξημένα επίπεδα σκόνης

Πνευμονολογική Εταιρεία: Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες τα αυξημένα επίπεδα σκόνης

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού κρούει η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου, η οποία προέβη την Παρασκευή σε συστάσεις προς το κοινό, για τα αυξημένα επίπεδα σκόνης τα οποία παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην ατμόσφαιρα και οι αναμενόμενες αυξημένες θερμοκρασίες των επόμενων ημερών.

Όπως τονίζει, «σε περίπτωση που η σκόνη κατέβει σε επίπεδα εδάφους, τότε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες πνευμονοπάθειες, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες και πνευμονική ίνωση, συστήνεται όπως αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και παραμένουν ιδιαίτερα συνεπείς με τη φαρμακευτική τους αγωγή».

«Εάν παρουσιάσουν», σημειώνει, «συμπτώματα επιδείνωσης, όπως δυσκολία στην αναπνοή, ερεθιστικό βήχα, συριγμό ή βράγχος φωνής να επικοινωνήσουν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους».

Εξάλλου, προσθέτει πως «εάν οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα αυξηθούν περαιτέρω, τότε οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) θα πρέπει να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας».

Σημειώνει, επίσης, ότι το κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την εφαρμογή Air Quality Cyprus του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, για την ωριαία ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend