Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας

Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου, διοργανώνουν για 49η συνεχή χρονιά την πορεία Χριστοδούλας, τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας, σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου η Πορεία Χριστοδούλας θα πραγματοποιηθεί στην Λεμεσό στις 7 Απριλίου 2024, στις 10:30πμ με εκκίνηση το Θεατράκι «Hρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου», στον Μόλο Λεμεσού ενώ σε όλες τις άλλες επαρχίες, η πορεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στις 10:30πμ.

Η Πορεία Χριστοδούλας θα πλαισιωθεί από την εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου από την 1 Απριλίου έως 14 Απριλίου με εράνους σε διάφορα σημεία καθώς και οδικό έρανο στις 11 Απριλίου.

Σε διάσκεψη Τύπου για την εξαγγελία της πορείας Χριστοδούλας ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου, επεσήμανε ότι κάθε χρόνο στο πλαίσιο της πορείας όλη η ομάδα του Συνδέσμου γίνεται αποδέκτης της μεγάλης εκτίμησης που δείχνει η κυπριακή κοινωνία προς το έργο της.

Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε απρόσκοπτα τις προσπάθειες για παροχή φροντίδας και ανακούφισης σε χιλιάδες άτομα με εμπειρία καρκίνου και μέλη των οικογενειών τους ενώ ολοένα να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας για να είμαστε εκεί, δίπλα σε όσους μας χρειάζονται στο δύσκολο αυτό ταξίδι με τη νόσο του καρκίνου».

Στο χαιρετισμό του ο Δρ Χάρης Πουαγκαρέ, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και  Διευθυντής Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου είπε ότι κοινός στόχος μέσα από την πορεία Χριστοδούλας είναι «η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ασθένεια του καρκίνου».

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι, επίσης, η οικονομική ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, για να συνεχίσει να αναβαθμίζει και να προσφέρει δωρεάν όλες τις υπηρεσίες προς κάθε ασθενή με εμπειρία καρκίνου στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό και κατ’ οίκον.

Εξάλλου και σύμφωνα με την ανακοίνωση στο πλαίσιο της πορείας Χριστοδούλας προγραμματίζονται και άλλες δράσεις με τη στήριξη διάφορων κοινοτήτων, φορέων και ομάδων εθελοντών

Σημειώνεται ότι «όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται για την οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Διενέργειας Εράνου Νόμου του 2014 και τη σχετική Άδεια Εράνου με αριθμό Ν.Π. 73/2023 που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο 01/01-30/06/2024».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend