Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τι αφορούν τα 5 νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε το Υπουργικό
Τι αφορούν τα 5 νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε το Υπουργικό

Τι αφορούν τα 5 νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε το Υπουργικό

Νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοίνωσε η Κυβέρνηση δια στόματος Υπουργού Οικονομικών.

Ο Μάκης Κεραυνός μετά το πέρας του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε πέντε νέα μέτρα εκ των οποίων κάποια είναι υφιστάμενα που πήραν παράταση μέχρι τον Ιούνιου 2024.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε:

Πρώτο Μέτρο: Παράταση του στοχευμένου μέτρου κλιματικής επιδότησης του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος για ακόμα 2 τιμολογούμενους μήνες, Μάιο και Ιούνιο. Το εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται σε €8 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει περισσότερα από 400,000 νοικοκυριά και 100,000 επιχειρήσεις. Η επιδότηση καλύπτει οικιακούς καταναλωτές, ευάλωτες ομάδες, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές.

Δεύτερο Μέτρο: Παράταση εφαρμογής του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά είδη  όπως είναι το γάλα, ψωμί, αυγά, παιδικές πάνες, παιδικές τροφές κτλ, περιλαμβανομένων και των λαχανικών και των κρεάτων μέχρι τέλος Ιουνίου με κόστος €6 εκατομμύρια.

Τρίτο Μέτρο: Ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος ως αντιστάθμισμα της οριζόντιας κατάργησης του μέτρου για τα καύσιμα κίνησης. Πρόκειται για παραχώρηση στοχευμένης εφάπαξ στήριξης η οποία θα καταβληθεί 3 φορές ισόποσα (Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2024) σε νοικοκυριά που λαμβάνουν επιδόματα από το Υφυπουργείο Πρόνοιας.

Τέταρτο Μέτρο: Παραχώρηση εφάπαξ ποσού ύψους €100 μηνιαίως σε άτομα που είναι λήπτες επιδόματος διακίνησης από το τμήμα κοινωνικής ενσωμάτωσης ατόμων με αναπηρία. Επωφελούνται 4,200 άτομα

Πέμπτο Μέτρο: Ενίσχυση του εισοδήματος χαμηλοσυνταξιούχων με ποσό €100 τον μήνα και αφορά 28,000 χαμηλοσυνταξιούχους.

 

Send this to a friend