Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θετικός ο Βαφεάδης στην πρόταση του Ανδρέα Αποστόλου για αύξηση προστίμου σε στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ
Θετικός ο Βαφεάδης στην πρόταση του Ανδρέα Αποστόλου για αύξηση προστίμου σε στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ

Θετικός ο Βαφεάδης στην πρόταση του Ανδρέα Αποστόλου για αύξηση προστίμου σε στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ

Θετικός ο Βαφεάδης στην πρόταση του Ανδρέα Αποστόλου για αύξηση προστίμου σε στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου, έθεσε στον Υπουργό Μεταφορών την πρότασή του για αύξηση του προστίμου για παράνομη στάθμευση σε χώρο στάθμευσης ΑμεΑ από €300 σε €500.

Ο Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι πρέπει να αναγνωριστεί η αποτελεσματικότητα του προστίμου, επισημαίνοντας ότι η πρόταση του κ. Αποστόλου την αναβαθμίζει.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο κ. Αποστόλου είπε ότι το Υπουργείο Μεταφορών επεξεργάζεται και άλλα πιο αυστηρά μέτρα, που ισχύουν στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η ρυμούλκηση οχημάτων ή και η αφαίρεση πινακίδων. «Θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια του Υπουργείου Μεταφορών, όταν αυτή υλοποιηθεί», είπε.

«Να πω επίσης ότι σεβόμενος και την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, όπως η αύξηση μην είναι από την πρώτη παράβαση από €300 σε €500, αλλά να είναι στα €400 την πρώτη φορά και, εάν επαναληφθεί το αδίκημα, να πηγαίνει στα €500, θα συναινέσω στην τροποποίηση της πρότασης νόμου, ώστε να προνοεί την αύξηση της ποινής σταδιακά», κατέληξε.

Send this to a friend