Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Το Stafilaris Coffee shop στα Κάτω Λευκαρα είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός
Το Stafilaris Coffee shop στα Κάτω Λευκαρα είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός

Το Stafilaris Coffee shop στα Κάτω Λευκαρα είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός

Το Stafilaris Coffee shop στα Κάτω Λευκαρα Λάρνακας είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός και μια διαχρονική κληρονομιά που περνά από γενιά σε γενιά.

Ιδρύθηκε με πολύ κοπο αλλά και ιδρώτα από τον βιοπαλαιστή παππου Δημήτρη Σταφυλαρη εξου και η ονομασια του.

Μάλιστα την τότε εποχή θεωρούνταν ένα κλασσικο καφενείο όπου ντόπιοι άλλα και ξένοι επισκέπτες πήγαιναν εκεί να πιουν τον καφέ τους, την σπιτική λεμονάδα και να γευτούν τα παραδοσιακά γλυκά. Η μόνη διαφορά που είχε από τα αλλά καφενεία ήταν πώς όλα γίνονταν με πολλή αγάπη και αληθινά χαμόγελα.! Αναμφίβολα το καφενείο ηταν και είναι ένα στολιδι του χωριου αφού το “σκέπαζε” η κλειματαριά με τα υπέροχα σταφύλια της!!

Ακολούθως, μετά από λιγα χρόνια το καφενείο περνά στα χέρια της μικρής τους κορης Ήβης η οποία μαζί με τον σύζυγο της Χάρη το λειτουργούν με πολλή αγάπη και χαμόγελο κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου.

Μετά από χρονια το 2018 η γενιά συνεχίζεται και το καφενείο πλέον αλλάζει εξ ολόκληρου αφού περνά στα χέρια της μικρής τους κορης Μαρίας!

Από καφενείο πλέον μετατρέπεται σε μια μοντέρνα/παραδοσιακή καφετέρια που δεν έχει να ζηλέψει εντελώς τίποτα από καμιά αλλη! Κρατώντας μόνο το όνομά αλλά και την παράδοση η Μαρία με πολύ κοπο και σκληρή δουλειά δημιούργησε εναν “παράδεισο” πλάι στην φύση! Αν και νηπιαγωγός στο επάγγελμα και έξω από τα “νερά” του χωρου εστίασης στάθηκε ανταξια αφηνωντας όλη της την ζωή για να σταθεί πλάι στην μητερα της και να κρατήσει όλη αυτή την Ιστορία του stafilaris Coffee Shop!

Επάξια η Μαρία έβαλε τις δικές της πινελιές στον χώρο δίνοντας χρώμα αλλά και “πλούσιο” μενού όπου μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και ξένοι τουρίστες από ολες τις χώρες του κόσμου επισκέπτονται τον χώρο για να απολαύσουν την μέρα τους!

Σήμερα το Stafilaris Coffee Shop είναι ένα ιδανικό μέρος απόλαυσης με το μενου να περιλαμβανει : λαχταριστο παραδοσιακο branch (φρέσκα αυγα,χωριατικο λουκανικο, μπέικον,χαλλούμι, τυρί ελιές ,σπιτικη μαρμελαδα, φρέσκο ψωμί), σνακς ( pizza,santouits,πίττα λουντζα /χαλλούμι, χάμπουργκερ με φρεσκες πατάτες),Platter’s, ομελέττα.

Διαθέτει μεγάλη ποικιλία από εκλεκτους καφέδες,φρέσκα λεμοναδα,φρέσκο χυμό πορτοκαλί διαφορά αναψυκτικά και ποτα.

Επίπλεον, για το καλοκαίρι υπάρχει το δροσερό μαχαλλεπί με τον τέλειο συνδυασμό το παγωτό.

Ακόμη υπάρχει το ραβανί, η νόστιμη μήλοπίττα, σοκολατινα, γλυκά του κουταλιού και διάφορα παγωτα.

Διαθέσιμα προς πώληση είναι και αυθεντικά κυπριακά προϊόντα όπως γνησιο μέλι,κουμανταρία ,ζιβανία, σπιτική μαρμελάδα.

Από την άλλη πλευρά ο κόσμος που επισκέπτεται το Stafilaris Coffee shop έχει την ευκαιρία να χαρίσει ένα δώρο στον εαυτό του ή το αγαπημένο του πρόσωπο αφού στον χώρο υπάρχουν διαθέσιμα χειροποίητα κοσμήματα η αντικείμενα με θέμα το Λευκαρίτικο κέντημα τα οποία φτιάχνονται από την κ.Ήβη και την Μαρία!!

Εν κατακλείδι το caffe είναι ανοικτό καθημερινά και Σάββατοκύριακο μεταξύ των ωρων 08:00-20:00!!

Θα μας βρείτε στην οδο Αρχιεπισκόπου Μακαρείου Γ’,Κάτω Λευκαρα εναντι δημοσιου parking !

Κείμενο: Κούλα Δαμιανού

Send this to a friend