Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, φιλοξένησε για πρώτη φορά την ετήσια Συνδιάσκεψη Προεπιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου
Το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, φιλοξένησε για πρώτη φορά την ετήσια Συνδιάσκεψη Προεπιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου

Το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, φιλοξένησε για πρώτη φορά την ετήσια Συνδιάσκεψη Προεπιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου

Το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, φιλοξένησε για πρώτη φορά την ετήσια Συνδιάσκεψη Προεπιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου.

 

 

Στόχος της συνδιάσκεψης ήταν η επιλογή των καλύτερων σχολείων που θα λάβουν μέρος στο 19ο Εθνικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από το οποίο θα επιλεγούν οι σχολικές μονάδες, που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στα συνέδρια, που γίνονται στο εξωτερικό.

Μαθητές από 25 σχολεία της Κύπρου, συζήτησαν στην ίδια μορφή που συζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και ιδιαίτερα τους νέους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης των μαθητών.

Στόχος είναι μέσα από αυτήν την εμπειρία να καλλιεργηθεί στους μαθητές η ιδιότητα του ενεργού πολίτη, η εξάσκηση δεξιοτήτων απαραίτητες για το debate, και η προαγωγή των αρχών του σεβασμού, της δημιουργικής συνύπαρξης, του διαλόγου και της αλληλεγγύης, εφόδια που θα προετοιμάσουν τους πολίτες του αύριο.

Το σχολείο έλαβε μέρος στην εκδήλωση με εκπροσώπους τους Αλεχάντρο Ιβάνοβ, Α41, Μιχαέλλα Δημητρίου, Β51, Αντώνη Παπαευρυπίδη, Β33, Άγγελο Οδυσσέως, Β31, Μαρία Ανδρέου, Β11 και Άντια Ανδρέου, Β11, με θέμα «Η ιδέα της τετραήμερης εργασίας αντί της πενταήμερης στοχεύει στο να μειώσει την εξάντληση (burn-out) των εργαζομένων, με κράτη μέλη και εργοδότες σε όλη την Ευρώπη να εφαρμόζουν πιλοτικά αυτό το σύστημα.

Tί μπορεί να κάνει η ΕΕ για να δημιουργήσει μια καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να βελτιώσει την ψυχική υγεία των εργαζομένων στην Ευρώπη;» Την ομάδα προετοίμασε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Άντια Μαυρομάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα μαθητών του μουσικού σχολείου Λάρνακας αποτελούμενη από τους Τατιανή Κοτανίδου Β34, Μιχαήλ Νταλάκας, Β34 και Αβραάμ Αβραάμ, Γ52 επένδυσαν μουσικά την τελετή λήξης της Συνδιάσκεψης.

Η ομάδα του σχολείου, επιλέγηκε ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες και θα συμμετέχει στο Εθνικό Συνέδριο.

 

Send this to a friend