Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σκάνδαλο Αββακούμ: Καταθέσεις, λογαριασμοί και το επίμαχο βράδυ (ΒΙΝΤΕΟ)
Σκάνδαλο Αββακούμ: Καταθέσεις, λογαριασμοί και το επίμαχο βράδυ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκάνδαλο Αββακούμ: Καταθέσεις, λογαριασμοί και το επίμαχο βράδυ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι πραγματικά έγινε το επίμαχο βράδυ στη Μονή Αββακούμ, ποια πρόσωπα εκτέλεσαν τις εντολές και πως έζησαν τα γεγονότα οι δύο Αρχιμανδρίτες; Αυτά κλήθηκαν να καταθέσουν οι δύο Μοναχοί στην Αστυνομία.

Την ώρα που κατέθεταν, ωστόσο, ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής της Ιεράς Συνόδου φαίνεται να έδιναν τη δική τους ομολογία, στελέχη και κληρικοί της Μητρόπολης Ταμασού που κλήθηκαν για κατάθεση. Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών – βάσει των οδηγιών που δόθηκαν – βρίσκονταν στη Mονή το βράδυ όπου μπούκαραν οι κουκουλοφόροι, με σκοπό, όπως ισχυρίζονται, να διασφαλίσουν την περιουσία της Μητρόπολης.

Την ίδια ώρα, ανοίγονται και οι προσωπικοί λογαριασμοί των δύο Αρχιμανδριτών, μετά από δικαστικό διάταγμα αποκάλυψης δεδομένων που εξασφάλισε η Αστυνομία.

Ο έλεγχος αφορά λογαριασμούς σε τράπεζες στην Κύπρο, στο Κτηματολόγιο και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διαφανούν οι πράξεις των δύο πατέρων αλλά και κατά πόσον ενεργούσαν βάσει του Νόμου.Σ

Στο μεταξύ, τη δική τους εκδοχή δίνουν και πρόσωπα που είχαν δώσει χρήματα στη Μονή για διάφορους προσωπικούς λόγους. Κάποια πρόσωπα, ήδη έχουν δώσει καταθέσεις σε μία προσπάθεια να διαφανεί πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά, αν υπάρχει δολίευση, ποιος τα έχει λάβει και για ποιο σκοπό.

Στο μεταξύ, αύριο αναμένται να μεταβούν στην αστυνομία για καταθέσεις και οι υπόλοιποι μοναχοί της Μονής Αββακούμ.

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ιωάννου:

Πηγή: alphanews

Send this to a friend