Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συνελήφθη χθες βράδυ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας άνδρας 39 ετών, ο οποίος αφίχθηκε με πτήση από τρίτη χώρα, όταν σε έλεγχο που του έγινε, διαπιστώθηκε ότι καταζητείτο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από αρχές της Γερμανίας, για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εγκληματικότητας στο διαδίκτυο και απάτης, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ του 2019-2020 σε Γερμανία και Ισραήλ.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έναρξη της διαδικασίας έκδοσής του, στις αρχές της Γερμανίας.

 

Έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, που οφείλονταν κατά κύριο λόγο στην μη έγκαιρη μεταστέγαση των υπηρεσιών υγείας του ΟΚΥπΥ στην νέα πτέρυγα του γενικού νοσοκομείου, ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε τον διαγωνισμό για εξεύρεση αναδόχου εργολάβου που θα εκτελέσει τις εργασίες ανάπλασης του ιστορικού κτηρίου του παλιού νοσοκομείου, Λάρνακας το οποίο θα μετατραπεί σε νέο δημοτικό μέγαρο.

Με την εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά ξεκινά η υλοποίηση ενός ακόμα έργου ζωτικής σημασίας για την πόλη.

Το κόστος αναμένεται ν’ ανέλθει στα επτά εκατομμύρια ευρώ.

 

Πιάνει δουλειά ο εργολάβος για αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων διάβρωσης που έχουν παρατηρηθεί κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου της Πιαλέ Πασά, στη Λάρνακα. Πρόσφατα κατακυρώθηκε η σχετική σύμβαση στον επιτυχόντα προσφοροδότη, ο οποίος σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες επιδιόρθωσης.

Οι βελτιωτικές εργασίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μερικούς μήνες και δεν πρόκειται να επηρεαστούν εξαιτίας της έναρξης της νέας καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Οι εργασίες που θα γίνουν θ’ αποσκοπούν στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων, από τη διάβρωση, τμημάτων του πεζόδρομου. Αφού Εδώ και μερικά χρόνια έχει παρατηρηθεί σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης του τσιμεντένιου προστατευτικού περιτοιχίσματος στο παραθαλάσσιο χαμηλό πλάτωμα της Πιαλέ Πασά.

Το περιτοίχισμα παρουσιάζει μεγάλες ρωγμές σχεδόν σ’ όλο του το μήκος, από το Μεσαιωνικό Κάστρο μέχρι το τέρμα του πεζόδρομου Σε κάποια σημεία μάλιστα η διάβρωση είναι τόσο έντονη, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν κομμάτια από μπετόν λόγω της υγρασίας και του μεγάλου κυματισμού.

 

 

Send this to a friend