Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΑΗΚ: Έφεση στην απόφαση για έξυπνους μετρητές – Κίνδυνος να χαθούν €35 εκατ.
ΑΗΚ: Έφεση στην απόφαση για έξυπνους μετρητές – Κίνδυνος να χαθούν €35 εκατ.

ΑΗΚ: Έφεση στην απόφαση για έξυπνους μετρητές – Κίνδυνος να χαθούν €35 εκατ.

Για την απόφαση του δικαστηρίου να ακυρώσει την ανάθεση στη Cyta του έργου με τους έξυπνους μετρητές μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος της ΑΗΚ, Γιώργος Πέτρου.

Εξήγησε ότι οι δύο προσφοροδότες που δεν είχαν εγκριθεί, οι οποίοι απορρίφθηκαν επειδή τα προϊόντα που πρόσφεραν δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές, έχουν προσφύγει αρχικά στην Αναθεωρητική Αρχή και στη συνέχεια στο Διοικητικό Δικαστήριο, όπου εξέδωσε απόφαση εναντίον της ανάθεσης. Πρόσθεσε ότι η απόφαση αφορούσε το εάν η Cyta μπορούσε να προσφέρει προϊόντα εκτός των επικοινωνιών.

Επεσήμανε ότι οι νομική σύμβουλοι της ΑΗΚ θεωρούσαν ότι η Cyta μπορούσε να προχωρήσει με τους μετρητές, ενώ μία από τις δύο εταιρείες είχε επιλεχθεί πριν δύο χρόνια αλλά δεν μπόρεσε να παραδώσει.

Τόνισε ότι η ΑΗΚ προχωρά σήμερα με έφεση κατά τις απόφασης του Δικαστηρίου και θα δούμε την απόφαση, αλλά επειδή θα αργήσει να βγει υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα 35 εκατομμύρια που επιδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Εάν χαθούν, θα κληθούμε όλοι να τα πληρώσουμε, αφού πρέπει να βάλουμε τους έξυπνους μετρητές». Σημειώνεται ότι οι έξυπνοι μετρητές κοστίζουν περίπου 40 εκατομμύρια,

Έκανε παράκληση να μην λήξει η διορία στις 31 του Μάρτη μέχρι να εξεταστεί στο Ανώτατο η έφεση. Συμπλήρωσε ότι δεν θα υπάρχει προς το παρόν επιβάρυνση για τους καταναλωτές από αυτή την εξέλιξη.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend