Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Βάνδαλοι έδρασαν τις τελευταίες μέρες στο νέο κοιμητήριο του Δήμου Δρομολαξιάς, προκαλώντας ζημιές σε τάφους, ενώ έκλεψαν απ’ αυτούς διάφορα αντικείμενα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νυχτοβάτες λεηλάτησαν περίπου 20 τάφους, σπάζοντας κυρίως μικρά εκκλησάκια που ήταν τοποθετημένα σ’ αυτούς, απ’ όπου έκλεψαν τιμαλφή συναισθηματικής αξίας, τα οποία είχαν τοποθετηθεί εκεί προς τιμή των νεκρών. Έσπασαν επίσης γλάστρες και άλλα αντικείμενα.

Η βεβήλωση τάφων προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και οργή στους συγγενείς των νεκρών, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι μ’ ένα αποτρόπαιο θέαμα όταν πήγαν στο κοιμητήριο για να επισκεφθούν τα μνήματα των οικείων τους και διαπίστωσαν πως είχαν κλαπεί προσωπικά αντικείμενα των νεκρών.

Φανερά σοκαρισμένοι, ζήτησαν από την Αστυνομία και τις τοπικές αρχές να πάρουν τα δέοντα μέτρα, όπως για παράδειγμα να εγκατασταθούν κάμερες παρακολούθησης, ούτως ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αστυνομία Κιτίου, μέλη της οποίας επισκέφθηκαν το κοιμητήριο και διενήργησαν επί τόπου εξετάσεις.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου σε δηλώσεις του καταδίκασε απερίφραστα τις ζημιές που προκλήθηκαν στους τάφους, προσθέτοντας πως ο δήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά.

Όπως είπε, μελετάται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ικανοποιητικός φωτισμός και το κοιμητήριο να κλείνει από τις 7 το απόγευμα. Είναι η πρώτη φορά που στο κοιμητήριο Δρομολαξιάς παρατηρούνται τέτοιας έκτασης καταστροφές σε τάφους.

Πάντως, το φαινόμενο αυτό έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν στην επαρχία Λάρνακας όταν άγνωστοι, εκμεταλλευόμενοι το σκότος, μετέβησαν σε κοιμητήρια για να κλέψουν διάφορα αντικείμενα που είναι τοποθετημένα σε μνήματα με σκοπό να τα πωλήσουν και να εξασφαλίσουν κέρδος.

 

Άρχισαν οι εργασίες καθαρισμού από χόρτα σε πεζόδρομους, δρόμους και πανγκέτα στην πόλη της Λάρνακας.

Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου για βελτίωση των συνθηκών καθημερινής διαβίωσης των δημοτών, αλλά και της ευκολότερης διακίνησης μέσα στη πόλη.

Σημειώνεται ότι, η ενέργεια αυτή αποτελεί μια καινοτομία που εφάρμοσε το νυν Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ένα συνεργείο απασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την καθαριότητα των πεζοδρομίων κ.α.  Επίσης, με την εφαρμογή της δράσης αυτής, από το 2017 μέχρι και σήμερα, προσλαμβάνεται έκτακτο προσωπικό, το οποίο ενισχύει το υφιστάμενο προσωπικό, με σκοπό την αποτελεσματικότερη κοπή αγρίων χόρτων. Με τον τρόπο αυτό, ο καθαρισμός πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο αντί μίας που γινόταν πριν το 2016.

Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής θα καθαριστούν όλες οι περιοχές της πόλης.

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα έχουν αποκοπεί τα χόρτα στην περιοχή του Αρχαίου Υδραγωγείου Καμάρων, Αρχαίες Καμάρων, την περιοχή Γηπέδου ΑΣΥΛ και Ξυλογέφυρο.

Επιπρόσθετα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στον Κυβερνητικό Οικισμό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ στις Καμάρες. Κατά την περίοδο 26 μέχρι και τις 29/03/2024 θα συνεχιστούν οι εργασίες στον κυβερνητικό οικισμό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ στις Καμάρες και στην περιοχή έναντι Πολυκατοικίας Παυλίμπεη, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνητικού οικισμού «Ζήνων».

 

Με λαμπρότητα τιμήθηκε χθες η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα με γενική κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, άρχισαν οι εορτασμοί.

Γύρω στις επτά το πρωί πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία του Αγάλματος της Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα στην παρουσία των αρχών της πόλης.

Η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στις 10.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου στην παρουσία του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Παναγιώτου.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Στη συνέχεια πλήθος κόσμου παρέστη στην μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός  Εργασίας, Έπαρχος Λάρνακας, ο Δήμαρχος της πόλης, βουλευτές, ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Ταξίαρχος της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Λάρνακας.

Σε αυτήν συμμετείχαν, η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας, σώματα της Εθνικής Φρουράς, σχολεία, οργανωμένα σύνολα, σωματεία και άγημα της Πολιτικής Άμυνας. Δέος και θαυμασμό προκάλεσε το άγημα με την ελληνική παραδοσιακή στολή του τσολιά.

Send this to a friend