Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βεβήλωσαν τάφους στη Δρομολαξιά
Βεβήλωσαν τάφους στη Δρομολαξιά

Βεβήλωσαν τάφους στη Δρομολαξιά

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Βάνδαλοι έδρασαν τις τελευταίες μέρες στο νέο κοιμητήριο του Δήμου Δρομολαξιάς, προκαλώντας ζημιές σε τάφους, ενώ έκλεψαν απ’ αυτούς διάφορα αντικείμενα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νυχτοβάτεςλεηλάτησαν περίπου20 τάφους, σπάζοντας κυρίως μικρά εκκλησάκια που ήταν τοποθετημένα σ’ αυτούς, απ’ όπου έκλεψαν τιμαλφή συναισθηματικής αξίας, τα οποία είχαν τοποθετηθεί εκεί προς τιμή των νεκρών. Έσπασαν επίσης γλάστρες και άλλα αντικείμενα.

Η βεβήλωση τάφων προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και οργή στους συγγενείς των νεκρών, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι μ’ ένα αποτρόπαιο θέαμα όταν πήγαν στο κοιμητήριο για να επισκεφθούν τα μνήματα των οικείων τους και διαπίστωσαν πως είχαν κλαπεί προσωπικά αντικείμενα των νεκρών. Φανερά σοκαρισμένοι, ζήτησαν από την Αστυνομία και τις τοπικές αρχές ναπάρουν τα δέοντα μέτρα, όπως για παράδειγμα να εγκατασταθούν κάμερες παρακολούθησης, ούτως ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αστυνομία Κιτίου, μέλη της οποίας επισκέφθηκαν το κοιμητήριο και διενήργησαν επί τόπου εξετάσεις. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου σε δηλώσεις του καταδίκασε απερίφραστα τις ζημιές που προκλήθηκαν στους τάφους, προσθέτοντας πως ο δήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά.

Όπως είπε,μελετάται το ενδεχόμενονα τοποθετηθεί ικανοποιητικός φωτισμός και το κοιμητήριονα κλείνει από τις 7 το απόγευμα.Είναι η πρώτη φορά που στο κοιμητήριο Δρομολαξιάς παρατηρούνται τέτοιας έκτασης καταστροφές σε τάφους. Πάντως, το φαινόμενο αυτό έχει συμβεί ξανά στο παρελθόνστην επαρχία Λάρνακας όταν άγνωστοι, εκμεταλλευόμενοι το σκότος, μετέβησαν σε κοιμητήρια για να κλέψουν διάφορα αντικείμενα που είναι τοποθετημένα σε μνήματαμε σκοπό να τα πωλήσουν και να εξασφαλίσουν κέρδος.

Send this to a friend