Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Με πολύ ισχυρούς ανέμους και βροχή το σκηνικό του καιρού
Με πολύ ισχυρούς ανέμους και βροχή το σκηνικό του καιρού

Με πολύ ισχυρούς ανέμους και βροχή το σκηνικό του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι, 4 Μποφόρ και προοδευτικά μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ, ενώ στα νοτιοδυτικά παράλια, παροδικά θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται κατά περιόδους τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά, θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη και παροδικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά. Κατά διαστήματα θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Τη Δευτέρα, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο προοδευτικά, θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει μικρή πτώση, ιδιαίτερα στα παράλια, για να παραμείνει κοντά στις εποχικές τιμές, ωστόσο μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να βρεθεί έτσι, λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

 

Send this to a friend