Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο Δήμαρχος Αθηένου εκπροσώπησε τον Δήμο του στην τελική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Έξυπνες Αγροτικές Περιοχές 2027» στις Βρυξέλλες (φώτο)
Ο Δήμαρχος Αθηένου εκπροσώπησε τον Δήμο του στην τελική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Έξυπνες Αγροτικές Περιοχές 2027» στις Βρυξέλλες (φώτο)

Ο Δήμαρχος Αθηένου εκπροσώπησε τον Δήμο του στην τελική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Έξυπνες Αγροτικές Περιοχές 2027» στις Βρυξέλλες (φώτο)

Επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο Αθηένου στην τελική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Έξυπνες Αγροτικές Περιοχές 2027».

 

 

Ο Δήμος Αθηένου, μετά από πρόταση του Εθνικού Συντονιστή για την Κύπρο κ. Μάκη Παπαμιχαήλ, που επίσης παρευρέθηκε στη συνάντηση, έχει εγκριθεί ως παράδειγμα έξυπνου αγροτικού «Φάρου» για όσα κάνει με την Καλή Πρακτική του για τον εθελοντισμό, την αειφόρο ανάπτυξη και άλλα.

Σε μια ομολογουμένως επιτυχημένη παρουσίαση, ο Δήμαρχος Αθηένου παρουσίασε τα επιτεύγματα του Δήμου Αθηένου και τα μελλοντικά σχέδιά του Δήμου και αναφέρθηκε στην κατοχή μεγάλου μέρους της γης της Αθηένου από τα Τούρκικα στρατεύματα κατοχής σε πάρα πολλούς Ευρωπαίους συνέδρους, αλλά και σε πολλούς άλλους που παρακολούθησαν τη συνάντηση διαδικτυακά.

Στα πλαίσια της συνάντησης και σε μέρος της για παρουσίαση των βραβευμένων έξυπνων αγροτικών περιοχών στους υπόλοιπους συνέδρους, ο Δήμαρχος Αθηένου, μαζί με τον λειτουργό της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας-Αμμοχώστου κ. Ευάγγελο Κεπόλα, παρουσίασαν σε προκαθορισμένο χώρο έκθεσης τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Αθηένου, μοίρασαν φυλλάδια με τα επιτεύγματα και τα αξιοθέατα της Αθηένου και άλλα και μίλησαν για τον εθελοντισμό και τα παραδοσιακά προϊόντα της Αθηένου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και μίλησε ο κ. Franc Bogovic, Σλοβένος Ευρωβουλευτής, με τον οποίο ο Δήμαρχος Αθηένου συνομίλησε ιδιαιτέρως, τον συγχάρηκε για τις ενέργειές του στο Ευρωκοινοβούλιο για τις αγροτικές περιοχές και τον ενημέρωσε για την κατοχή μεγάλου τμήματος του Δήμου Αθηένου από τα Τούρκικα στρατεύματα κατοχής.

Όλα τα έξοδα της συμμετοχής του Δημάρχου στη συνάντηση καλύφθηκαν από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

 

 

Send this to a friend