Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στο παλαιό Νοσοκομείο
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στο παλαιό Νοσοκομείο

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στο παλαιό Νοσοκομείο

Ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί στην υλοποίηση ακόμα ενός έργου ζωτικής σημασίας, για την πόλη για βελτίωση της ποιότητας και της καθημερινότητα της ζωής των δημοτών.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Λάρνακας προκηρύσσει Διαγωνισμό, για εξεύρεση Αναδόχου – Εργολάβου για το έργο «ΣΤΕΓΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ» (Αρ. Διαγωνισμού 92/2023).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα έγγραφα του Διαγωνισμού μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων www.eprocurement.gov.cy

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Προσφορών του Δήμου στο τηλ. 24816574.

Το Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας αποτελεί έναν χώρο ιστορικής αξίας και για την ανέγερση του συνέβαλλε σημαντικά η γνωστή φιλάνθρωπος και ευεργέτιδα της πόλης, Ευανθία Πιερίδου.

Τα κτίρια που το απαρτίζουν παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον, καθιστώντας το ως ένα κεντρικό σημείο αναφοράς της πόλης, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και τα βιώματα των κατοίκων της Λάρνακας.

Εδώ και χρόνια, η αξιοποίηση, η συντήρηση και η αποκατάσταση του κτιρίου αποτελούσε πάγιο αίτημα, με σκοπό να φιλοξενεί αποδοτικά και αποτελεσματικά τόσο τις Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, όσο και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Οι συλλογικές, τεκμηριωμένες και δυναμικές ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμβολή και τη συμπαράσταση πολλών πολιτών της πόλης, επέφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα, με τον Δήμο Λάρνακας να ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δημήτρη Πιερίδη, ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά την έγκριση της εισήγησης του Υπουργού Υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μετακίνηση όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας από το Παλαιό Νοσοκομείο στον 2ο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Παράλληλα, ο χώρος παραχωρήθηκε στον Δήμο Λάρνακας, προκειμένου να μεταστεγαστεί εκεί το Δημοτικό Μέγαρο της πόλης, όπως ακριβώς ζητήθηκε.

Ακολούθως, ο Δήμος Λάρνακας προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης του έργου και κατήρτισε πλάνο εξασφάλισης των αναγκαίων κονδυλίων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης του κτιρίου το συντομότερο δυνατό.

Μόλις ολοκληρωθούν, θα μετακινηθεί εκεί το Δημοτικό Μέγαρο, καθώς ο χώρος κρίνεται επαρκής για να στεγάσει μεγάλο μέρος των Δημοτικών Υπηρεσιών, ενώ θα υπάρχει ο αντίστοιχος χώρος στάθμευσης, που θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο των εργαζομένων όσο και το κοινού, καθώς γνώμονας είναι το νέο Δημοτικό Μέγαρο να είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό.

 

  • Η μελέτη έγινε από την εταιρεία Δημήτρης Μιχαήλ & Συνεργάτες Ε.Π.Ε. ως Ανάδοχος του διαγωνισμού.
  • Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Λάρνακας
  • Το κόστος αναμένεται να ανέλθει στα €7.000.000 + Φ.Π.Α.
  • Μακέτες του έργου εδώ

 

Send this to a friend