Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πέραν των 1,300 καταγγελιών από την Αστυνομία το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Πέραν των 1,300 καταγγελιών από την Αστυνομία το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Πέραν των 1,300 καταγγελιών από την Αστυνομία το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

«Η παρουσία της Αστυνομίας καθ’ όλο το τριήμερο ήταν έντονη σε δημόσιους χώρους και στο οδικό δίκτυο, για την ασφάλεια του κοινού και την εξυπηρέτηση των πολιτών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δύναμης, στην οποία καταγράφονται οι καταγγελίες που έγιναν από το απόγευμα της Παρασκευής, μέχρι και χθες το βράδυ.

Όπως σημειώνεται, «με προτεραιότητα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την αύξηση του βαθμού ανταπόκρισης στα διάφορα συμβάντα, η Αστυνομία έθεσε σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο δράσης κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, από το απόγευμα της Παρασκευής, 15 Μαρτίου, μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, 18 Μαρτίου».

Κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη τόσο στους δημόσιους χώρους, όσο και στο οδικό δίκτυο, για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης, καθώς και για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους χρήστες του οδικού δικτύου.

Για την πρόληψη του εγκλήματος και ειδικότερα των αδικημάτων κατά περιουσίας, όπως διαρρήξεις, κλοπές, και ληστείες, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα, με πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες, στις πόλεις, αλλά και στην ύπαιθρο.

Μέτρα Τροχαίας

Τα μέτρα που λήφθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας και τις Επαρχιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, περιελάμβαναν εντατικοποίηση των μηχανοκίνητων περιπολιών και αυξημένη παρουσία των μελών τους, ιδιαίτερα στους δρόμους που οδηγούν στις παράλιες και στις ορεινές περιοχές, με στόχο την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, χωρίς οδικές τροχαίες συγκρούσεις και τραυματισμούς.

Κατά το τριήμερο δεν σημειώθηκε κάποια σοβαρή οδική σύγκρουση.

Η επιστροφή των εκδρομέων έγινε ομαλά προς τις πόλεις.

Τροχονομικοί Έλεγχοι

Κατά το τριήμερο έγιναν επίσης παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών οδικών τροχαίων συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, και η παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους.

Από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ προέκυψαν πέραν των 1,300 καταγγελιών παγκύπρια για διάφορες παραβάσεις τροχαίας.

  • 430 οδηγοί καταγγέλθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας
  • 76 πρόσωπα καταγγέλθηκαν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης
  • 66 πρόσωπα για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, και
  • 26 οδηγοί για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • Οι υπόλοιπες καταγγελίες αφορούσαν διάφορες άλλες παραβάσεις τροχαίας.

Επιχειρησιακή Δράση

Η παρουσία των μελών της Αστυνομίας, ήταν έντονη και στους δημόσιους χώρους διακίνησης, αφού λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη αδικημάτων κατά περιουσίας, όπως οι κλοπές από πρόσωπα και σταθμευμένα οχήματα, οι διαρρήξεις και κλοπές σε υποστατικά, και οι ληστείες.

Καθ’ όλο το τριήμερο ήταν ιδιαίτερα αυξημένες οι πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες, στις πόλεις, αλλά και στην ύπαιθρο, για την αποτροπή φαινομένων παραβατικότητας και οχληρίας, καθώς και του εγκλήματος γενικότερα.

Παροχή Βοήθειας

Μέλη της Αστυνομίας, ανταποκρίθηκαν και σε διάφορα περιστατικά που προέκυψαν λόγω των καιρικών συνθηκών, παρέχοντας βοήθεια στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, σε συνεργασία και με άλλες Υπηρεσίες όπως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι Τοπικές Αρχές, η Πολιτική Άμυνα, και εθελοντές.

Send this to a friend