Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέος Πνευματικός στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου (φώτο)
Νέος Πνευματικός στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου  (φώτο)

Νέος Πνευματικός στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου (φώτο)

Νέο πνευματικό-εξομολόγο απέκτησε η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος την Κυριακή στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λιβαδιών, χειροθέτησε σε πνευματικό τον προϊστάμενο του ναού, π. Ανδρέα Παπαμάρκου.

Ο π. Ανδρέας είναι και Θεολόγος καθηγητής στο Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών. Ο Μητροπολίτης Κιτίου ανέφερε ότι η Μητρόπολη έχει ανάγκη νέων και καλών πνευματικών και επεσήμανε ότι ο π. Ανδρέας έχει συνδέσει την ιερατική του διακονία με τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Ευχήθηκε στον π. Ανδρέα να επιτελεί το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, μεταδίδοντας τη Χάρη του Θεού στους αγαπημένους του ενορίτες και να ασκεί το λειτούργημα της πνευματικής πατρότητας.

Ο ναός της Αγίας Παρασκευής είναι ο αρχαιότερος ( οι άλλοι είναι οι Τρεις Ιεράρχες και ο Άγιος Σάββας) των Λιβαδιών. Κτίστηκε στο κέντρο του παλαιού πυρήνα της κοινότητας . Πρόκειται για Ναό που οικοδομήθηκε το 1736 με ασβεστολιθικό ψαμμίτη σε σχήμα καμαροσκέπαστης βασιλικής.

Η καμάρα της οροφής καθώς και η οροφή του τεταρτημορίου του Ιερού καλύπτονται από κεραμίδια Βυζαντινού τύπου. Το καμπαναριό είναι κτισμένο είναι κτισμένο στην γωνία, που σχηματίζουν στο σημείο ένωσης τους ο νότιος με τον ανατολικό τοίχο και ορθώνεται 5 επίπεδα πάνω από το γείσο της οροφής. Στο τρίτο και τέταρτο επίπεδο του έχει καμπάνες και περίτεχνα σκαλίσματα.

Η εικόνα της Αγίας Παρασκευής, λέγεται ότι είναι θαυματουργή και δίνει λύσεις και θεραπείες σε πιστούς που έχουν πρόβλημα στην όραση τους και γενικά στα μάτια τους.

 

Send this to a friend