Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Νέοι διάλογοι μοναχών στο φως: Εικονικά συμφωνητικά για απόκρυψη 300 χιλιάδων
Νέοι διάλογοι μοναχών στο φως: Εικονικά συμφωνητικά για απόκρυψη 300 χιλιάδων

Νέοι διάλογοι μοναχών στο φως: Εικονικά συμφωνητικά για απόκρυψη 300 χιλιάδων

Συνέχεια στους αποκαλυπτικούς διαλόγους μεταξύ μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ για εξεύρεση κρυψώνας προκειμένου να μπουν μεγάλα χρηματικά πόσα δίνει ο Reporter. 

Μετά τους διαλόγους που ήρθαν στο φως  όπου μοναχοί έψαχναν χώρο για το χρηματοκιβώτιο υπό τον φόβο κλεφτών ή εφόδου του Ησαΐα, τα νέα στοιχεία που βρίσκονται ενώπιον της Αστυνομίας αφορούν απόκρυψη μεγάλου χρηματικού ποσού που δόθηκε από γυναίκα. Στους διαλόγους μέσα από την απομαγνητοφώνηση του Reporter, διαφαίνεται προσπάθεια δημιουργίας εικονικού συμφωνητικού.

Ακολουθούν εκ νέου διαλόγοι όπου διαφαίνονται φόβοι για έφοδο από τον Μητροπολίτη Ταμασού, ο οποίος δεν θα έπρεπε να εντοπίσει τα «μαύρα» χρήματα. Γίνεται μάλιστα επεξήγηση του τρόπου με τον οποίον αποκτήθηκαν τα χρήματα.
Στους διαλόγους που ακολουθούν ένας μοναχός ζητά από την γυναίκα να του καταρτίσει «εικονικό» δάνειο, το οποίο θα δείχνει πως επρόκειτο για δάνεια το οποίο θα αποπληρωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζεται και πάλι η ανησυχία του μοναχού για το χρηματοκιβώτιο, το οποίο έπρεπε να κρυφτεί για να μην εντοπίσει τα χρήματα ο Ταμασού Ησαϊας.

Επανέρχεται η ιδέα μεταφοράς τους χρηματοκιβωτίου στην μητέρα του ενός μοναχού και το θέμα του ιδιωτικού συμφωνητικού.
Μιλώντας με την γυναίκα από την οποία απέκτησε τα χρήματα, ο μοναχός της αναφέρει πως το χρηματοκιβώτιο θα μεταφερθεί και θα κρυφτεί στην μητέρα του, ζητώντας από την ίδια να «έχει έννοια».

Send this to a friend