Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η 2η μέρα στο ΚΠΕ Πεδουλά για την ομάδα του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας (φώτο)
Η 2η μέρα στο ΚΠΕ Πεδουλά για την ομάδα του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας (φώτο)

Η 2η μέρα στο ΚΠΕ Πεδουλά για την ομάδα του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας (φώτο)

Η 2η μέρα στο ΚΠΕ Πεδουλά για την ομάδα του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και μετά το πρόγευμα πήραμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και αναχωρήσαμε για το Ενετικό γεφύρι του Τζιελεφού. Η διαδρομή ήταν πανέμορφη και όταν φτάσαμε στο γεφύρι το τοπίο ήταν μαγευτικό. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και πήραν οδηγίες από τους Λειτουργούς Μονάδας ΕΠΑΑ, κύριους Νικόλα Παπανικόλα και Γιώργο Φυττή για διάφορες δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων, οι μαθητές φόρεσαν γαλότσες και μπήκαν στο ποτάμι για να κάνουν διάφορες μετρήσεις και να μαζέψουν δείγματα από το νερό του ποταμού και μικροοργανισμούς. Οι δύο ομάδες συζήτησαν τα ευρήματα τους με τους Λειτουργούς. Στη συνέχεια, περάσαμε πάνω από το γεφύρι και περπατήσαμε μέχρι ένα σημείο από όπου μπορούσαμε να δούμε το φράγμα της Αρμίνου. Μετά αναχωρήσαμε για το ΚΠΕ. Ακολούθησε μεσημεριανό και λίγη ξεκούραση.

Το απόγευμα οι μαθητές μελέτησαν τα δείγματα από το ποτάμι στο εργαστήριο του Κέντρου. Κάποιοι μαθητές έπαιξαν στα γήπεδα του Κέντρου. Το απόγευμα κάναμε ακόμη μια βόλτα στο χωριό και απολαύσαμε ζεστά ροφήματα και γλυκά σε ένα από τα εστιατόρια του Πεδουλά. Μετά επιστρέψαμε στο Κέντρο για βραδινό και χαλάρωση. Ακόμη μια μέρα γεμάτη νέες γνώσεις, εμπειρίες και όμορφες στιγμές.

 

 

 

Send this to a friend